Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Gradska kuća: Promocija knjige “Moj Everest – san i java”

knjiga100000000
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 21.09.2016. u 09:41

Večeras u Gradskoj kući biće održana promocija knjige Dragane Rajblović “Moj Everest - san i java”.

Promocija će početi u 19h, a ulaz je slobodan. Medijator večeri biće mr Ana Pejović.

Dragana Rajblović je prva sa Balkana i jedina žena u regionu koja se 2007. godine popela na najviši vrh svijeta Mont Everest (8848 m), na Himalaji. Nakon devet godina, tekst o ovom poduhvatu je ugledao svjetlost dana i u aprilu ove gdine u prodaju je izašla knjiga “Moj Everest – san i java”.

Ovo je knjiga o ličnom iskustvu, ali ličnom iskustvu i doživljaju ženske osobe, koja je uz muške članove ekipe, provela brojne dane u baznom kampu dalekog Tibeta, čekajući povoljan trenutak za uspon na Everest.

I ne samo Everest, opisan je i pohod na Čo Oju (8200 m), šesti vrh svijeta, kao i sve planine koje su prethodile kao priprema za uspon na krov svijeta.

Kao učesnik mnogih ekspedicija, prošla je i upoznala razne krajeve svijeta, te je knjiga i putopis, kojom prenosi svoje impresije o narodu Šerpasa, Tibetanaca i njihovoj istoriji.

Uz sve to, ovo je i planinarski priručnik u kome se na kraju nalazi mali dodatak o aklimatizaciji i prilagođavanju organizma na velike visine. Ova knjiga daje podsticaj i motivaciju sadašnjim, ali i budućim generacijama, da je sve moguće, pa tako i ostvarenje svojih snova.

Organizatori ovog događaja su Narodna biblioteka „Njegoš“ Nikšić i PSD „Javorak“, a u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.
 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu tri nova filma – anime “Porodica X špijuna šifra: Bijelo”, akcija “Kaskader” i drama “Rivali”.