Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Gradska kuća: Promocija knjige „Putovanje kroz vrijeme“

knjiga1
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 09.02.2017. u 07:57

Večeras, u Gradskoj kući sa početkom u 19h, biće održana promocija knjige „Putovanje kroz vrijeme“, autora dr Ivice Hausmajstera. 

Razgovor sa autorom vodiće mr Aleksandra Vuković. 

Autor knjige, dr Ivica Hausmajster, po pozivu psihijatar, rođen je u Tivtu i već više decenija nastanjen u Velikoj Britaniji, gdje je ostvario brojne zapažene profesionalne uspjehe.

„Manirom istinskog zaljubljenika u nauku, poduhvatio se velikog izazova da nam približi pogled na vasionu uobličen sveukupnom sumom dosadašnjih naučnih istraživanja. „Putovanje kroz vrijeme” predstavlja prvi dio najavljene tetralogije, dio čija su tema prostor i vrijeme, osnovni zakoni prirode, četiri fundamentalne sile (interakcije), ustrojstvo materije i preobražaji energije, odnos između uređenosti i neuređenosti fizičkih sistema i opšti tokovi evolucije kosmosa“, rečeno je o knjizi.

Knjigom „Putovanje kroz vrijeme“ Hausmajster je pokušao da dočara ono što je izvan neposrednog iskustva.

 „Ne bježeći od ozbiljnog i autentičnog prikaza ove zahtjevne i dalekosežne tematike, dr Hausmajster se u isti mah potrudio da nam kroz brojne slikovite i životne primjere pomogne da uspostavimo bliži dodir sa zadivljujućim svijetom koji nam nauka otkriva izvan domašaja našeg neposrednog, svakodnevnog iskustva“, navela je kritika.

Organizator ovog događaja je JU Narodna biblioteka “Njegoš”, a u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću, a ulaz je slobodan.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci