Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
08:08
15.3.2019.

Gradska kuća: Promocija monografije „Minervinim tragom“

U Gradskoj kući večeras u 19h biće promovisana monografija „Minervinim tragom“, autorke dr Sofije Kalezić.


Na promociji će govoriti dr Andrijana Nikolić, mr Marijana Terić i autorka, a prisutnima će se obratiti i direktorica JU Narodna biblioteka „Njegoš“ Nikšić Renata Bulajić.

Odlomke iz knjige će čitati prof. Mihailo Perošević.

Monografija ”Minervinim tragom“, čiji su izdavači Fakultet za crnogorski jezik i knjizevnost i Crnogorski kulturni forum sa Cetinja, prva je knjiga na crnogorskoj literarnoj sceni koja kritički preispituje stvaralaštvo naših književnica. U ovoj studiji u centar interesovanja je pripovjedački i romaneskni rad spisateljica crnogorskih prostora, analizirajući njihove umjetničke izraze. Pogovore knjizi, u kojima su istakli njene kvalitete i značaj, napisali su Borislav Jovanović i mr Dragana Kršenković-Brković.

Organizator događaja je JU Narodna biblioteka „Njegoš“ Nikšić, a u okviru martovskog repertoara Nikšićke kulturne scene 2019.

Ulaz je slobodan.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:39
  20.3.2019.

  Branka je imala zanimljivu karijeru, prošla je sve žanrove narodne muzike koji su bili zanimljivi i popularni u to doba. Sada mogu, bez rezerve, da kažem da posle Ksenije Cicvarić mi nijesmo imali značajniju vokalnu solistkinju. Branka je uspjela ono što je u muzici jako teško, da joj uzor bude velika Ksenija, a da Branka ostane svojstvena i prepoznatljiva - na ovaj način moderator večeri Milorad Mićo Miranović opisao je gošću na sinoćnoj tribini „Kultopis“.

 • 08:09
  20.3.2019.

  U sali JU „Zahumlje“ večeras u 19h održaće se promocija zbirke pjesama „Doba“ autora Đorđa Šćepovića.

 • 08:01
  20.3.2019.

  Na današnjem programu bioskopa Cinema 213 naći će se tri filma.

 • 19:19
  19.3.2019.

  Crnogorski simfonijski orkestar u petak, 22. marta sa početkom u 20h, održaće koncert pod nazivom „Betoven u Nikšiću“.