Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Gradska kuća: U nedjelju koncert kamernog dua Pavličić – Pejović

pavlicic_i_pejovic1
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 29.07.2016. u 06:49

U nedjelju, 31. jula u 20h, u Gradskoj kući biće održan koncert pijaniste Novaka Pavličića i violiniste Igora Pejovića.

Program će činiti: Chopin: Nocturne no. 18, Op 62 no. 2; Rachmaninov: Prelude Op.23 No.7 C minor; Khachaturian: Toccata E flat minor; César Franck: Violin Sonata A Major; Waxman: Carmen Fantasy.

Novak Pavličić rođen je 4.1.1987. u Benkovcu (Hrvatska). Diplomirao je na Muzičkoj akademiji na Cetinju u klasi profesora Vladimira Bočkarjova sa najboljim ocjenama.

Tokom studija pohađao je seminare mnogih evropskih pijanista i profesora kao što su: Vladimir Ovchinnikov, Polina Osetiniskaja,Natalia Trull, Vladimir Viardo, Dimitri Bashkirov, Emanuel Krasovskiy, Claudio Martinez Menez.

Sudjelovao je na mnogim internacionalnim takmičenjima; – Šabac,Srbija 2002 (1st place) – Šabac, Srbija 2003 (1st place) – Šabac,Srbija 2004(1st place) – Šabac,Srbija 2005 (1st place) -“Vojislav Vučković” Beograd (1st place) – Rim , Italija (Frederick Chopin Competition, 3 th place).

Imao je mnoga izvođenja u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Italiji, Francuskoj, Španiji, Švedskoj, Austriji, Madjarskoj i u Sjedinjenjim Američkim Drzavama. Tokom masterclasses u Francuskoj dobiva poziv za nastavak master studija u Barseloni u klasi renomiranog francuskog profesora Pier Diplomirao je na master studijama 19. januara 2014. , Kinderszenen op.15 (1838) Robert Shumann, Sonata b minor (1853) Franc List, izvedeno u Teatre Iliure Barcelona.

Igor Pejović – violinista, rođen je u Podgorici 1995. godine. Sa 18 godina diplomirao na Muzičkoj akademiji na Cetinju u klasi prof. Mirana Begića, sa najvećim ocjenama.

Trenutno je student druge godine specijalističkih studija na Konzervatorijumu „Richard Wagner“ u Beču, u klasi jednog od vodećih pedagoga Evrope prof. Igora Petruševskog.

Usavršavao se na brojnim majstorskim kursevima i seminarima kod eminentnih profesora violine u svijetu, kao što su Michael Kopelman, Irina Jasvili, Zoran Milenković, KeesHulsman, Anton Martinov, Andrej Kurti, GrigorijKrasko…

Pored osvojenih mnogobrojnih nagrada i dobijenih priznanja, u svojoj zemlji i inostranstvu (Prvo mjesto na Međunarodnom muzičkom festivalu u Italiji “Citta di Barletta”, dva Laureata na Akademskom takmičenju ‘’ManjaVulić – Radulović”, četiri Specijalne nagrade i “Zlatnu liru” na muzičkim festivalima mladih Crne Gore), i brojnih drugih za solističko, kamerno i orkestarsko izvođenje, dobitnik je i brojnih stipendija za talentovane učenike.

Kao učesnik velikog broja domaćih i međunarodnih muzičkih festivala i koncerata, nastupao je u svjetskim centrima poput Pariza, Milana, Beča, Budimpešte, Nice, Đenove…

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci