Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Gradska kuća: Veče narodne lirske poezije i izvorne muzike

grad_kuca1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 21.07.2017. u 05:44

Večeras na platou Gradske kuće, sa početkom u 20.30h, biće održano poetsko-muzičko veče pod nazivom „Veče narodne lirske poezije i izvorne muzike“. 

Narodne lirske pjesme govoriće članovi Književnog kluba „Poenta poetika“: Sandra Đukanović, Milica Radojičić, Tijana Vujović i Nataša Lalatović. 

U muzičkom dijelu programa učestvuju vokalni solisti Milena Radonjić, Slavica Vuković i Luka Vasiljević, uz pratnju Omladinskog orkestra „Zahumlje“ koji čine: Anja Koprivica, Vasilije Vujadinović, Mirko Ćalić, Novica Stanišić pod vođstvom Ivana Pekovića.

„Cilj ovog programa je afirmacija tradicionalnih umjetničkih vrijednosti koje „Zahumlje“ baštini već 119 godina“, naveli su iz Zahumlja, koje organizuje veče. 

Jedan od povoda za „Veče narodne lirske poezije i izvorne muzike“ je obilježavanje tri godine od osnivanja Književnog kluba „Poenta poetika“. 

„Publika će imati priliku da uživa u stihovima narodne lirske i lirsko-epske poezije, kao i u izvornoj muzici i pjesmi sa južnoslovenskih prostora. Odlučili smo da publiku podsjetimo na čari i nesumnjive vrijednosti narodne umjetnosti, ovog puta poezije i muzike“, poručuju iz Zahumlja.

Osim toga, dodaju, ovim programom afirmiše se i stvaralaštvo umjetnika koji svoj rad vezuju za JU „Zahumlje“, koja je prepoznata kao hram kulture ne samo na nikšićkim i crnogorskim prostorima, nego i znatno šire.

„Članovima Književnog kluba „Poenta poetika“, vokalnim solistima i članovima Omladinskog orkestra „Zahumlje“ koji učestvuju u programu posebna je čast i zadovoljstvo što svojim radom ulaze u istoriju trajanja „Zahumlja““, navode u najavi.

Organizatori poetsko-muzičke večeri su JU „Zahumlje“ – Književni klub „Poenta poetika“ i Omladinski orkestar JU „Zahumlje“, a u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu tri nova filma – anime “Porodica X špijuna šifra: Bijelo”, akcija “Kaskader” i drama “Rivali”.