Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Humanitarna izložba likovnih radova održana u Tehnopolisu

tehno
tehnopolis.me
  • Autor onogost.me
  • 21.11.2018. u 10:12

Humanitarna izložba likovnih radova bivših učenika OŠ „Mileva Lajović Lalatović“ iz Nikšića, u okviru projekta “Jednaki i različiti” održana je sinoć u Tehnopolisu.

Ispred OŠ „Mileva Lajović Lalatović“ na otvaranju su govorili Vera Božović, direktorica, Biljana Mrkaić, psihološkinja, Rajko Sušić, profesor likovne umjetnosti i bivši učenik škole i koordinator na projektu, Blagoje Šturanović. Ispred lokalne samouprave se obratila Sonja Nikčević, potpredsjednica Opštine Nikšić.

Prema riječima organizatora, bivši učenici škole, srednjoškolci i studenti, talentovani u oblasti likovne umjetnosti, pripremili su 20 likovnih radova.

„To su umjetnička djela neprocjenjive vrijednosti u koja su utkani humanost, filantropija, empatija. Poštujući evropske standarde demokratskog suživota, pozvali smo naše sugrađane, kao i predstavnike lokalne samouprave i biznis sektora da nam se pridruže i kupovinom slike daju doprinos obezbjeđivanju arhitektonske pristupačnosti OŠ “Mileva Lajović Lalatović”. S obzirom na to da se humana djela ne vrednuju novcem, tako je cijena likovnih radova određena prema individualnim mogućnostima”, naveli su organizatori.

Donirana sredstva od prodatih radova namijenjena su OŠ “Mileva Lajović Lalatović” za nabavku i ugradnju hidrauličnog dizala za učenike korisnike invalidskih kolica.

Projekat  “Jednaki i različiti” realizuje se uz finansijsku podršku Agencije za lokalnu demokratiju kroz konkurs „Lokalne inicijative mladih“ u okviru projekta „Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana“ koji finansira Evropska unija, uz dodatnu finansijsku podršku Autonomne regije Friuli Venecija Đulija, kroz projekat Welfare Youth Development.

Opšti cilj projekta “Jednaki i različiti” je: unaprijeđenje učešća mladih u javnom životu lokalne zajednice i doprinos stvaranju povoljnijeg ambijenta za školovanje svih učenika, bez obzira na razlike. Specifični ciljevi projekta su: Podizanje nivoa svijesti i empatije ljudi u zajednici o posljedicama postojanja jezičkih, arhitektonskih, psihosocijalnih i svih ostalih barijera i potrebi obezbjeđivanja jednakih uslova školovanja za sve; Doprinos obezbjeđivanju hidrauličnog dizala kojim će biti postignuta arhitektonska pristupačnost OŠ “Mileva Lajović Lalatović” za učenike korisnike invalidskih kolica.

 

izvor: tehnopolis.me

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci