Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Izložba Miloša Zvicera koja se ne propušta: „Zamajac metalurgije“

15282036_10211967786098883_484806724_n
Kolekcija Miloš Zvicer
  • Autor onogost.me
  • 03.12.2016. u 07:02

Mladi nikšićki fotograf, Miloš Zvicer, 7. decembra u galeriji „Nikola I“ predstaviće svojim sugrađanima čak 150 fotografija iz istorije crnogorske metalurgije.

Zvicer, koji je završio Metalurško-tehnolški fakultet, a potom se okrenuo fotografiji, izložbom „Zamajac metalurgije“  spojio je dvije ljubavi.

Biće to kolekcija fotografija iz svih epoha nikšićke željezare, a kako kaže Zvicer za portal Onogošt, izložba se organizuje povodom jubileja – 60 godina metalurgije u Crnoj Gori.

„Želio sam, makar na trenutak, da podsjetm ljude koliko je bilo teško napraviti Nikšić industrijiskim centrom Jugoslavije, te da odam počast tim ljudima koji su nesebično gradili žilu kucavicu jednog velikog grada.Na izložbi će se naći oko 150 fotografija, počevši od prve fotografije, nastale oko 1950. godine, pa do posljednje nastale 2015. Zato bih pozvao sve ljude da dođu i da vide dio žive istorije našeg grada. U sklopu izložbe će takođe biti i jedno iznenadjenje – kratki film o izgradnji željezare, koji je nastao u saradnji sa crnogorskom kinotekom“, otkirva Zvicer.

Izlažba će biti otovorena od 7. do 14. decembra. Otvaranje je zakazano za 20h. Događaj je dio decembarskog kulturnog repertoara Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci