Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Junski repertoar u znaku Zahumlja i Muzičke škole „Dara Čokorilo“

vera_111
Bojana Vujačić
  • Autor onogost.me
  • 02.06.2016. u 10:56

Danas je u Gradskoj kući predstavljen junski repertoar Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

Direktor Nikšićkog pozorišta Zoran Bulajić rekao je da je majski program bio u znaku jubileja hiljadu godina državnosti i deset godina nezavisnosti, te da je program bio posebno sadržajan.

„Realizovano je pet predstava, četiri koncerta, a povodom jubileja i Gala koncert Baletske šlole „Princeza Ksenija“, kao i Svečana akdemija 20. maja. Junski program je nešto restriktivniji, jer Nikšićko pozorište završava pozorišnu sezonu započetu u septembru“, rekao je Bulajić.

U toku sezone, naveo je on, realizovano je 70 naslova, a bilo je 90 izvođenja. U našoj produkciji ostvareno je 35 predstava, 20 koncerata i 15 filmova, a sve je pratilo skoro 35.000 gledalaca od čeka 10.000 iz redova najmlađe populacije.

Osim pet sadržaja koji su prikazani na Sceni 213, svi programi su održani u novoj zgradi Pozorišta. 

„Upravo sjutra Nikšićko pozorište ugostiće Pozorište ''Slavija'' iz Beograda. Sezona je počela sa premijernim projektom „Persone non grate“, a završena novom premijerom „Jao, moj Jagoše“ realizovanom u aprilu. Kao omaž doajenu filmske umjetnosti Velimiru Batu Živojinoviću koji je nedavno preminuo, prikazaćemo tri njegova poznata filma“, zaključio je Bulajić i naglasio da je u okviru pozorišnih aktivnosti realizovan i Međunarodni festifal glumca. On je izrazio nadu u kontinuitet i naredne sezone.

Direktorica Muzičke škole „Dara Čokorilo“, Vjera Vuković, pohvalila je saradnju sa kulturnim institucijama i osvrnula se na ono što je urađeno, ali i  najavila junske kulturne događaje u toj instituciji.

„U organizaciji Muzičke škole tokom maja održan je koncert „Harmonikom do srca“, potom svečani koncert povodom decenije nezavisnosti, kao i koncert Jelice Mijanović. Moram da konstatujem da su svi koncerti bili veoma posjećeni“, rekla je Vuković.

Dodala je da je junski koncertni program počeo sinoć nastupom studenata smjera za harmoniku Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Kako je planirano, nastaviće se koncertima Hora najmlađih učenika te škole, a biće održan i koncert  „Najuspješniji svom gradu“.

Ispred JU „Zahumlje“ Ljiljana Agramović najavila je bogat sadržaj. 

''Između ostalog, na repertoaru Zahumlja naći će se predstave "Car bumbar" i "Idiot". Biće održano književno veče pod nazivom "Veče mladih talenata'', Završni koncert dječijih folklornih ansamala, učešće dječijeg ansambla te kulturne institucije ma Međunarodnom festivalu folklora u Bileći'', rekla je između ostalog Agramović.

Program je započeo sinoć, a nastavlja se sjutra predstavom „Prva parnica“, u produkciji Pozorišta „Slavija“ iz Beograda.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci