Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

KC “Punkt” proslavio prvi rođendan

punkt_na_sceni213
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 20.02.2016. u 10:47

U sjajnoj atmosferi, pred brojnom publikom, Kulturni centar (KC) “PUNKT” sinoć je na Sceni 213 manifestacijom ‘’Retrospektiva’’, proslavio prvi rođendan.  

Milivoje Krivokapić, jedan od osnivača ove kulturne organizacije, zahvalio se prisutnima što su došli da pozdrave njihov dosadašnji rad, a zatim predstavio rezultate jednogodišnjeg djelovanja. On se osvrnuo na cilj organizacije, ono što ona predstavlja i ne predstavlja, ali i na, kako je rekao, ne baš lak način finansiranja iste.

Prvi i projekat na koji su najviše ponosni, prema riječima Krivokapića, jeste upravo rekonstrukcija Doma vojske, o čemu je, u sklopu sinošnjeg programa, predstavljen kratak film. 

‘’Ništa manje značajni nijesu ni projekti obnove gradskog orkestra koji je u toku, izložbe u „A“ galeriji, Electro stage na Bedem Fest-u 2015, Orange easter party – JÄGERMAISTER, gostovanje Marka Devlina pod nazivom “It’s all about beats’’, nastup „Rain dogs-a“ u Zahumlju, učešće na umjetničkoj manifestaciji ‘’Inami’’, koja je održana u japanskom gradu Nanto’’, rekao je Krivokapić.

Dio projekta “Lice ulice”, koji je, takođe, realizovan u prethodnoj godini od strane ove organizacije, je postavljanje kamena temeljca na platou Doma revolucije, restaruacija i oslikavanje murala, organizacija Vintage bazar-a na Trgu slobode i akcija čišćenja platoa iza Zavičajnog muzeja.

“Poneseni zajedničkom energijom i idejom za boljim životom u Nikšiću, za boljim kulturnim sadržajima, za boljom svakodnevnicom odlučili smo da vam donesemo nešto novo i nadam se da ćemo u tome uspjeti”, poručio je Krivokapić.

Na kraju večeri članovi PUNKT-a uručili su zahvalnice predstavnicama institucija, organizacija i firmi koje su u proteklih godinu dana podržale njihov rad, a oni su KC-u čestitali rođendan i poželjeli još mnogo “punktiranih” mjesta.

Drugi dio prezentacije jednogodišnjeg rada KC Punkt, održaće se večeras u caffe baru ''Floyd'', sa početkom u 21h.

U okviru ovog dijela Retrospektive, biće predstavljena izložba 'PUNKT materijala' i prikazan film o radu ove organizacije u produkciji Fondacije B92, nakon čega počinje džez veče sa Enisom Tahirovićem i Katarinom Bogićević.
 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu dva nova filma - komedija “Dedpul i Vulverin” i animirana avantura “Pas i mačka”.
Nevladina organizacija Umjetničko-muzičko udruženje “Scena" raspisala je Javni poziv za učešće mladih iz Nikšića na onlajn muzičkoj audiciji.
U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu tri nova filma – animirani „Nerazdvojni“, triler „Tornado 2“ i horor „Maxxxine“.