Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

KIC „Budo Tomović“: „Tango“ – O junacima i ljubavi

12985408_1768776633354733_3170579336498299222_n
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 14.04.2016. u 06:49

Multimedijalni projekat „Tango“ – O junacima i ljubavi, autorke iz Nikšića, Kristine Radović, gostovaće u četvrtak, 14. aprila, u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“, sa početkom u 20 sati. 

„Tango“ – O junacima i ljubavi je priča o ljudima koji su od nastanka tanga s kraja devetnaestog vijeka do danas, preko muzike mogli da izraze svoju nostalgiju, patriotizam, ljubav, ljubomoru, strast, čežnju, strast prema fudbalu… Upravo iz ovih sedam segmenata je koncipiran ovaj projekat, a svi oni sastavljeni su od najljepših numera (proznih, poetskih, vokalno – instrumentalnih, instrumentalnih, plesnih…) koje odgovaraju gore navedenom konceptu. Podnaslov projekta O junacima i ljubavi je malo izmijenjena, aluzija na poznato djelo argentinskog pisca i naučnika Ernesta Sabata, čija naracija čini okvir ovog projekta i vodi nas kroz hronološki razvitak tanga, autobiografiju, kroz priču o junacima dvadesetog vijeka.
Učesnici u projektu su: Mihailo Perošević, Sreten Mitrović, Bojana Marković, Slobodan Bogdanović, Sandra Đukanović, Ivan Peković, Miloš, Olivera i Martina Krivokapić – Plesni klub „Migado-Tango“, Ana Patrić, Ognjen Damjanović, Petar Mrvaljević, Valentina Knežević i Omladinski folklorni ansambl „Zahumlje“.
Cijena ulaznice je dva eura, a za rezervaciju možete pozvati broj 020 664 237.
Organizator ovog događaja je JU „Zahumlje“ Nikšić u saradnji sa KIC-om „Budo Tomović“ Podgorica, a u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Projekcija filma o uspješnim ženama sa invaliditetom „Treger“ biće održana večeras, sa početkom u 20 časova, u Nikšićkom pozorištu.