Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Knežević: “Akord” ponovo predvodnik kulturne scene u Nikšiću

197756933_336731374517740_1671827882055236911_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 09.06.2021. u 05:50

Kulturno kreativni centar Akord i pored situacije sa korona virusom, uspio je da pripremi dvije pozorišne predstave - „Alisa u zemlji čuda“( Akordov dječiji teatar) i „One su htjele nešto sasvim drugo“ (Akordov omladinski teatar).

Obje predstave su premijerno izvedene na sceni Nikšićkog pozorišta 8. maja, a reprizirane su 30. maja.

Nakon velikog uspjeha obje predstave, uslijedili su i pozivi za gostovanja širom Crne Gore. Tako je 3. juna, Akordov omladinski teatar gostovao u Centru za kulturu u Beranama, dok će Dječiji ansambl svoju „Alisu“ izvesti mališanima u Centru za kulturu Danilovgrad 11. juna.

 „One su htjele nešto sasvim drugo“ publika u Podgorici će imati priliku da pogleda 15. juna u KIC – u „Budo Tomović“, a 21. juna Akordovi omladinci biće učesnici 50. jubilarnog Festivala dramskih amatera u Bijelom Polju. Nakon toga u planu su i igranja u Kotoru, Herceg Novom, Petrovcu, Budvi. Akordov dječiji teatar biće gost Bioskopa Cinestar u Budvi 3. jula.

“I pored svih problema koje nam je napravila korona, upornim radom ( iako su prekidi bili česti) uspjeli smo da finiširamo i postavimo obje predstave, na „daske koje život znače“. Obje predstave su fantastično primljene! „Alisa“ je vesela i poučna priča koju djeca obožavaju, dok se u predstavi „One su htjele nešto sasvim drugo“ bavimo velikim problemom današnjice, a to je vršnjačko nasilje, koje nažalost poprima sve više maha, čemu smo svjedoci gotovo svakog dana”, kazao nam je direktor “Akorda” Dragan Knežević.

Jako je, kaže, srećan što je Akord opet predvodnik kulturne scene u Nikšiću.

“Očekujemo da nam grad pomogne da nastavimo istim tempom i entuzijazmom, jer ove generacije mladih glumaca to i te kako zaslužuju. Uskoro bi trebalo da počnu sa radom i ostale sekcije u Akordu: folklor, sve vrste plesova, kako za djecu i omladinu, tako i za rekreativce, a od jeseni će početi i muzička i poetsko-recitatorska sekcija”, poručio je on.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci