Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Književno-muzičko veče Dragana Koprivice

Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 17.01.2023. u 07:51
Promociju svoje nove knjige poezije, „Izabrane pjesme”, u izdanju ITP „Unireks” i Udruženja književnika Crne Gore, Dragan Koprivica će u formi književno-muzičke večeri održati u sali JU „Zahumlje”, večeras, sa početkom u 19 časova na tribini „Svobodijada“.

Promocija je dio repertoara januarske kulturne scene Nikšića.

Gosti večeri Dragana Koprivice su: Radislav Gardašević, Slavojka Vojinović, Miško Jokić, Radojka Draganić, Tijana Draganić i Ana Radlović, dok je voditelj programa urednica tribine „Svobodijada“, pjesnikinja Milica Bakrač.

“Odstupajući od klasičnog klišea promocija, Koprivica će čitati stihove iz nove zbirke, govoriti aforizme, svirati na harmonici, pjevati popularne evergrin melodije i nove folk hitove, a biće upriličena i jedna dramska sekvenca u duhu književnih događanja iza kulisa”, navodi se u najavi događaja.

Svoju poeziju i aforizme govoriće gosti večeri.

Koprivica je, od 21. novembra, promocije zbirke održao u Podgorici, u Golubovcima, Danilovgradu, Baru, Rožajama, Kotoru, Bijelom Polju, Spuškom zatvoru, Mojkovcu i Beogradu.

Na Danu „Ježa”, humorističko-satiričnog glasila, u Beogradu, u Slavija teatru, 5. januara mu je uručena nagrada „Slobodan Kostić” za humor i satiru, a dobitnik je i drugih značajnih priznanja iz književnosti i kulture: „Marko Miljanov”, „Branko Ćopić”, „Radoje Domanović”, „Risto Ratković”, „Dušan Kostić”, „Isak Samokovlija”, „Rade Jovanović”, „Tipar” i „Nadži Naman” (Liban), kao i „Dositejeve povelje” i nagrade grada Nikšića 18. septembar.

Koprivica radi na novim dramskim projektima, a u pripremi je njegova finalna knjiga aforizama.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu tri nova filma – anime “Porodica X špijuna šifra: Bijelo”, akcija “Kaskader” i drama “Rivali”.