Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra u ponedjeljak u Nikšiću

koncert_cg_orkestra
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 26.01.2018. u 13:14

U ponedjeljak, 29. januara sa početkom u 20h, u sali Nikšićkog pozorišta nastupiće Crnogorski simfonijski orkestar.

Pod upravom maestra Grigorija Kraska u prvom dijelu koncertne večeri biće izveden Koncert za violinu i orkestar broj 2 u h-molu Nikola Paganinija, dok će u drugom dijelu orkestar interpretirati Simfoniju broj 10 u e-molu Dmitrija Šostakoviča.

U Paganinijevoj kompoziciji solističku dionicu će tumačiti istaknuti mađarsko ruski violinista Graf Murža pobjednik X Međunarodnog takmičenja Čajkovski.

Okarakterisan kao jedan od najtalentovanijih mađarsko-ruskih violinista svoje generacije Graf Murža diplomirao je i magistrirao na Konzervatorijumu u Moskvi. Post-diplomske studio je završio i na Kraljevskoj akademiji za muziku u Londonu.

Bio je pobjednik brojnih međunarodnih takmičenja (Demidov u Jekaterinburgu, X Međunarodnog takmičenje Čajkovski u Moskvi, Žak Tibo u Parizu, a kao šesnaestogodišnjak je bio laureat prestižnih takmičenja N. Paganini u Đenovi i Viana da Mota u Li-sabonu). Od 1990. koncertira kao kamerni muzičar, na resitalima i kao solista sa simfonijskim orkestrima u Rusiji, Francuskoj, Holandiji, Belgiji, Švajcarskoj, Mađarskoj.

Izdao je tri CD-a za Harmonia Mundi. Godine 2004. dobio je priznanje Istaknuti umjetnik Rusije. Angažovan je kao profesor na Konzervatorijumu Čajkovski u Moskvi. Svira na violini Santino Lavazza Milano iz 1707.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Promocija zbornika "Mozaik", Književnog kluba "Poenta poetika", biće upriličena večeras u "Zahumlju", sa početkom u 19 časova.