Autor: onogost.me
Foto: vijesti.me
19:39
7.2.2019.

Konkurs PAF-a za priče i pjesme

Podgorica art festival (PAF), izdavačka kuća ARTO i Culture Club Podgorica raspisali su konkurse za 2019. godinu, i to u kategorijama: za najbolje neobjavljene kratke priče, za najbolje neobjavljene stihove, za najbolje idejno grafičko oblikovanje knjige PAF - Kratke priče II u Crnoj Gori u 2019. godini i za PAF - Dizajn knjige II za najbolje idejno grafičko oblikovanje knjige PAF poezije.


Pravo učešća imaju isključivo građani Crne Gore, sa ostvarenjima koja nijesu ranije objavljivana, a rok za slanje je 23. april kada se obilježava Svjetski dan knjige, dok će rezultati biti objavljeni 1. jula. Svako pojedinačno može poslati najviše tri djela, a tema nije određena.

Tri najbolja autora za prozu, po ocjeni žirija, biće nagrađeni novčanim nagradama u iznosu od 500, 300 i 150 eura, poete sa po 400, 200 i 100 eura, a za dizajnere knjiga nagrade iznose 300, 150 i 100 eura. Oko 20 najboljih priča, odnosno pjesama, biće objavljeno u knjigama PAF - KRATKE PRIČE i PAF - POEZIJA koje će biti predstavljena na PAF-u 2019.

“Cilj ovih konkursa je podrška literarnom stvaralaštvu u Crnoj Gori i afirmacija vrijednosti čitanja i poznavanja književnosti, kao i afirmacija profesionalnog i visokokvalitetnog likovnog oblikovanja knjiga”, istakli su organizatori konkursa.

Više informacija o uslovima i načinu prijave, kao i o nagradama, moguće je saznati na internet stranici artfest.me.

Na prvom, prošlogodišnjem konkursu za najbolje neobjavljene kratke priče u Crnoj Gori pristigla su ukupno 222 rada koja su potpisala 133 autora iz skoro svih crnogorskih opština.

 

Izvor: vijesti.me

Ostale vijesti iz kategorije