Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Kontraevolucija” premijerno u subotu

img-298a4f5535f232822808d8244d4ac699-v_1
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 02.02.2021. u 18:29

Predstava "Kontraevolucija", po tekstu i u režiji Obrada Nenezića, biće premijerno izvedena u subotu, 6. februara u Javnoj ustanovi (JU) „Zahumlje“ sa početkom u 17.30 časova.

“Kontraevolucija” je duhovita drama, sa elementima tragične farse i apsurda. Predstava se bavi istraživanjem i ispitivanjem ljudske mašte i izdržljivosti, te evolucijom čovjeka i njegovog stvaralaštva, u ovom slučaju androida i njegove ljepše polovine – ginoida. U toj evoluciji učestvuju nauka, tajne službe, religija, teorije zavjere i zdrav razum. Sukob tih beskrajnih pojmova dovodi do komedije situacije i karakrera. 

Predstava je rađena u koprodukciji JU “Zahumlje” i KIC “Budo Tomović”. U predstavi igraju: Jovan Dabović, Slavko Kalezić i Đorđe Tatić. Kostim i scenografiju je radio Darko Musić, muziku Nedjeljko Pejović, a ton i odabir muzike Ivan Zirojević.

Kako su saopštili organizatori, zbog trenutne epidemiološke situacije, predstavi će moći da prisustvuje najviše 30 gledalaca u malim – kamernim scenama.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stiže pet novih filmova – animacija “Nojeva barka”, horor “Bezgrešna”, akcija “Građanski rat: Svakom carstvu dođe kraj”, drama “Anatomija pada” i animacija “Nina i ježeva tajna”.