Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

„Koš za Živka“: Bivši košarkaški asovi igrali u čast Živka Nikolića

zajednicki_snimak_ucesnika_revijalme_kosarkaske_utakmice
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 15.02.2016. u 11:15

Sinoć je u Sportskom centru održana manifestacija „Koš za Živka“, koju je organizovala filmska fondacija Živka Nikolića. 

Budući da se se ovaj režiser bavio slikarstvom fondacija je, u sklopu manifestacije, napravila konkurs na temu „Nacrtajte Živka“, na kojoj su učestvovale sve osnovne skole u Nikšiću. Od 225 radova koji su pristigli 40 njih je selektovano i izloženo u prostorijama Sportskog centra.

Veče su otvorila Kristina Milatović, predsjednica žirija, i Nikola Lopušina kao drugi član žirija. Izložbu je upotpunila i revijalna košarkaška utakmica između timova „Đekne“ i „Oriđinala“ za koje su nastuili proslavljeni košarkaški asovi.

 „Poštujem sve što je Živko Nikolić radio u svojoj bogatoj karijeri, tako da je razlog mog dolaska bio tako veliko poštovanje prema njemu, njegovom liku i djelu. Svakako da ovo treba da preraste u tradiciju,to je čovjek koji ima veliko ime i koji to zaslužuje”, kazao je kapiten Đekne, Vlado Šćepanović, izražavajući zadovoljstvo zbog večerašnjeg okupljanja.

Ništa manje počastvovan pozivom nije bio ni kapiten Oriđinala, Nikola Bulatović.

„Podržavam svaki humanitarni rad. Ovo je jedan jako lijep povod za druženje sa starim kolegama i prijateljima, ali i da na bilo koji način damo doprinos razvoju kulture“ istakao je on, dodajući da je Živko, kao režiser Crne Gore,ostavio u amanet svima nama da kroz svoje profesije damo bilo kakav doprinos, ili input mladim ljudima, te da treba da se okrenemo nekim kvalitetnim stvarima.

Na poluvremenu utakmice proglašeni su i najbolji učesnici konkursa pa je tako treća nagrada otišla u ruke Danilu Roćenoviću, učeniku osmog razreda Osnovne skole „Ratko Žarić“, a druga  Mileni Božović, učenici devetog razreda Osnovne škole „Ivan Vušović“.

Najbolja je bila Nikoleta Spasojević, učenica osmog razreda Osnovne škole „Jagoš Kontić“.

Pored toga dodjeljene su tri specijalne nagrade, Nikoli Međedoviću, učeniku sedmog razreda Osnovne škole "Ratko Žarić, koji je nacrtao Radosava, Simeonu Raduloviću iz "Olga Golović" koji uradio poster sa isječcima iz Živkovih filmova i serija, kao i sedmogodišnjoj Teodori Pejović, kao najmlađoj učesnici.

Pored pomenutih izloženi su bili i radovi četrnaest najboljih košarkaša u istoriji jugoslovenske košarke, prema mišljenju autora Petra Nikolića.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu tri nova filma – akcija „Do zadnjeg daha“, drama „Van sezone“ i anime „Blue lock the movie- epizoda Nagi“.