Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Kristina Stevović dobitnica Grand prix za najbolju žensku ulogu

12200601_10205191971054512_628435835_n
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 07.11.2015. u 23:17

Sinoć je završen 12. Međunarodni festival glumca dodjeljivanjem nagrada. Nikšićanka, Kristina Stevović dobila je Grand prix za najbolju žensku ulogu u predstavi "Bilo jednom u maju". 

"Veliko je zadovoljstvo i čast dobiti ovu nagradu na festivalu namjenjenom Glumcu. Činjenica da su u konkurenciji bile sjajne predstave, a u njima fantastično odigrane role- dodatno imponuje, ali i obavezuje. Zaista me raduje ovo priznanje, poteklo iz mog grada i od strane ovakvog žirija. Ovdje je trenutak da kažem i jedno veliko hvala - Goci, Milošu, Bobanu, Jovanu, Nikoli, Stevanu i Ćiću- mojim dragim i divnim partnerima, kao i reditelju Goranu Bulajiću. Nadam se da ce nikšićka, ali i regionalna publika imati priliku da još dugo uživa u ovom lijepom pozorišnom ostvarenju", izjavila je Stevović.

Prema odluci Savjeta Festivala, ostali dobitnici nagrada su:

Grand prix za najbolju epizodnu mušku ulogu u predstavi "Urnebesna tragedija" dobio je Meto Jovanovski, grand prix za najbolju epizodnu žensku ulogu dobile su Branka Stanić i Kaća Dorić za uloge u predstavama "Urnebesna tragedija" i "Brašno u venama".
Za najbolji partnerski odnos na sceni nagrađeni su Igor Đorđević i Nikola Vujović za uloge u predstavi "Bizarno", dok je nagrada za najbolju mušku ulogu dodijeljena Admiru Glamočaku za ulogu u predstavi "Brašno u venama".

Nagrade je uručio Milorad Jovanović, predsjednik Savjeta Festivala.

Uručivanju nagrada prethodila je izvedba predstave „Persone non grate“, iz produkcije Nikšićkog pozorišta čiji tekst i režiju potpisuje Obrad Nenezić.

Na projektu je okupio ekipu akademaca iz zemlje i regiona, pa glumačku postavku čine: Branka Stanić, Nikola Vasiljević, Karmen Bardak, Aleksandar Radulović i Mihailo Perošević. Neobičnom censkom iščitavanju savremene priče o tranziciji, društvenim devijacijama i poremećajima, zapažen doprinos dali su mladi umjetnici iz Nikšića: Darko Musić, scenograf, Nikolina Mijušković, kostimografinja, te Milutin Radonjić, muzičar i Mićo Kadović, dizajner.

Rediteljsko rješenje aktivira gledaoca, tako što ga dovodi u vizuru televizijskog studija, gdje se snima drama. Posdramski manir razbija pozorišnu iluziju. Homogenost na sceni čuva zbijena dramska struktura koja predstavlja master. Tim pristupom, Nenezić je proširio dramaturšku rekonstrukciju, sa pozorišnog na masmedijski nivo. Stvorio je predstavu koja komunicira sa svim gledalačkim profilima. Dokumentarnost, je posebna odlika ovog pozorišnog djela i ona je od početka nastanka teksta i njegove inscenacije apostrofirana od strane autora. Na taj način odrađene „Persone non grate“ su još jedna novina i rariret na ovim, ali i širim dramskim prostorima.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu dva nova filma – drama, horor “Tiho mjesto: Dan prvi” i drama “Horizont: Američka saga - prvo poglavlje”.