Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Lazar Ristovski o filmu „Vrijeme između nas“, Nikšiću, Živku Nikoliću…

lazar_ristovski
Darko Bulatović
  • Autor onogost.me
  • 16.11.2016. u 08:00

„Vrlo emotivna priča. Jedna od onih uloga koje se ne dobijaju često. Zato sam, bez obzira na moje veliko iskustvo, vrlo motivisan što se tiče ovog projekta“, kaže za portal Onogošt legendarni srpski glumac Lazar Ristovski, nakon seta na snimanju filma „Vrijeme između nas“ Andra Martinovića. 

Ristovskog smo „ulovili“ u lokalu „Žun“, nakon snimanja kratke sekvence filma u kojem srpski glumac tumači glavnu ulogu u trećem dijelu triptiha. 

Lik kojeg igra traži sina koji je nestao u građanskom ratu devedesetih godina prošlog vijeka.

 „Jedna izutena priča, tačnije tri priče o očevima i djeci. Moj dio je treći koji tretira sadašnje vrijeme sa tim velikim posljedicama, koje je to vrijeme donijelo u odnosu na ratove koji su se dešavali na ovim prostorima. Igram oca koji traži svog poginulog sina po ostacima ratišta. Na kraju nalazi ostatke svog sina i donosi ga kući, da na neki način pravda bude zadovoljena jer su našli svoje dijete i sahranjuju ga na kraju. Zvuči paradoksalno, sahranju svog sina, ali su srećni jer su ga našli. Mnogi nijesu našli svoje sinove“, otkriva Ristovski poruku filma.

U Nikšiću, kaže, nije prvi put, ali prvi put tu snima film na, kako kaže, njegovo veliko zadovoljstvo. Sa nikšićkim režiserom i scenaristom, Androm Martinovićem, sarađuje prvi put, ali kako ističe, filmska priča je učinila da se prilično zbliže.

„Prvi put radim sa Androm, ali imam utisak da smo dugo zajedno, kao što na neki način i jesmo, jer smo istraživali dosta dugo i pričali o tom emotivnom trenutku kad otac kog ja igram nalazi na kraju ostatke svog sina“, objašnjava Ristovski.

Velikan glume sa prostora ex Yu kaže da ga za Nikšić veže, ipak, samo jedna asocijacija.

„Kad dođem u Nikšić, ja pomislim na mog velikog prijatelja i književnika Boža Koprivicu. Dugo smo ja i on prijatelji i puno smo sarađivali i pričali i uvijek je on moja prva asocijacija za ovaj grad“, ističe Ristovski, ali ne propušta da pomene još jednog velikana filmske umjetnosti iz Nikšića, režisera Živka Nikolića.

 „Stalno se priča za Živka i njegove filmove, da nije dovoljno cijenjen ovdje. On je ipak veliki reditelj, legenda i mislim da to koliko se o njemu priča da nije proslavljen, čini da bude slavan. On je veliki, veliki Nikšićanin“, kaže za kraj našeg razgovora Ristovski.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci