Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Majski repertoar kulturnih dešavanja

Poster
 • Autor onogost.me
 • 08.05.2024. u 08:04
Majski repertoar kulturnih dešavanja donosi skoro 50 raznovrsnih kulturnih programa.

I ovaj mjesec bogat je manifestacijama. Manifestacija “Dani Svetog Vasilija Ostroškog” počela je sinoć promocijom zbornika radova “Sveti Vasilije Ostroški- 350 godina od prestavljenja” i završava se 12. maja kada će biti upriličena svečana litija ulicama grada.

Ovogodišnji III “Karneval romana” će ljubiteljima karnevalizovane književnosti, u periodu od 23. do 26. maja podariti devet raznovrnih programa namijenjenih svim generacijama.

U okviru “Neđelje Arhiva 2024”, od 28. do 31. maja, održaće se izložba dokumenata “Prosvjeta u Nikšiću kroz arhivsku građu”, a predviđena su još četiri programa. Filmovi “Supermarket” i “Čuvari formule”, biće prikazani pod sloganom “Ponovo radi bioskop: Savremeni crnogorski film 2017-2023”.

U okviru tribine “Svobodijada”, 14. maja, biće upriličeno autorsko veče Rajka Palibrka.

Književni klub “Poenta je poetika” obilježiće 10 godina kluba. U petak, 17. maja, održaće poetski čas u OŠ “Ratko Žarić”.

Nikšićko pozorište imaće dva gostovanja – u Herceg Novom i Sarajevu.

Autorka projekta “Imaginarijum” Kristina Radović, 28. maja, ugostiće profesora doktora Sinišu Jelušića, a tema će biti “Slika i film”

Art klub “Prvo pismo”, 31. maja, organizuje autorsko veče pjesnikinje Nataše Lalatović.

Majski program “Nikšićke kulturne scene”

 

 

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Svečano otvaranje trećeg ,,Karnevala romana“, festivala koji je posvećen pojmu karnevalizacije u umjetnosti i invertovanoj slici svijeta koja je u srži karnevalizovane, groteskne i fantastične književnosti, upriličeno je sinoć u Gradskoj kući, u organizaciji JU Narodna biblioteka ,,Njegoš“, uz podršku Opštine Nikšić i Ministarstva kulture i medija Crne Gore.
  Predstava Nikšićkog pozorišta „Boing-boing“, koju je po tekstu Marka Kamoletija režirao Rastislav Ćopić, biće izvedena večeras na sceni Nikšićkog pozorišta, sa početkom u 20 časova.
  Nije novost da u Nikšiću fali pedijatara. Novost nije ni da se fasada sa zgrade Dječjeg dispanzera maltene raspada, da je inventar dotrajao, da sobe u kojima borave najmlađi pacijenti vlaže, da su kupatila u izuzetno lošem stanju. Nije novost ni da najmlađi pacijenti decenijama čekaju bolje uslove i da su, izgleda, svi važniji od njih.