Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Manifestacija Green Day danas u Gradskoj kući

Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 01.06.2024. u 11:56
U okviru manifestacije Green day, u Gradskoj kući danas će biti prikazana serija dugometražnih i kratkometražnih filmova, a program će trajati od 16 do 22 sati.

Slogan manifestacije je “Saznajmo više o životnoj sredini kroz video i film”.

Program će početi od 16.30 časova kada će biti upriličen razgovor sa Adrijanom Mićanovićem ispred Crnogorskog društva ekologa, nakon čega će biti prikazan dokumentarni film “Undamaged”, Roka Rozmana.

Drugi dio pod nazivom “Kino klub Podgorica i Optimisti”, počeće od 18 časova i prvo donosi razgovor sa Ivanom Čogurić iz “Eko-patriotizma”, polaznice Kino kluba Podgorica.

U nastavku programa prisutni će moći da pogledaju filmove “Laudato si i psi” Milene Đukić, “Tarik” Danice Kovačević, “Otisak mladosti” Tare Simović, “Ko te štedi” Bojane Šolaje, “U ‘Mostu’” Jelene Kontić, “U istoj noći” Ivana Velimirovića, “Ko je Ivana” Milice Radovanović, “Ekopatriotizam” Jovane Božović i Marka Vukčevića, “Pileta Piletović” Ivane Čogurić, “Smeće’s on Fire” Teodore Šućur, Angele Jovović i Dragane Ćalasan, “Bratman” Ognjena Eterovića, Željka Ašanina i Gojka Magočevića, “Košmar” Petre Tadić i Milene Stolić, te “Ambulanta Dragova luka” Matije Popovića i Vlatka Đurđevca.

“Smeće’s on Fire”, “Bratman”, “Košmar” i “Ambulanta Dragova luka” snimljeni su uz podršku organizacije “Optimisti”, dok su filmovi Šolaje, Kontić, Velimirovića, Radovanović, Božović, Vukčevića i Čogurić rezultat Škole dokumentarnog aktivističkog filma i mentorskog programa “EkoDoku”.

Nakon prikazivanja glavnog filma od 20.30 sati, uslijediće razgovor sa rediteljem Seadom Šabotićem, a dan će zatvoriti film “Starac i roda” Tomislava Jelinčića.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Vlada Crne Gore usvojila je Prijedlog Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija za davanje saglasnosti Opštini Nikšić za prenos prava raspolaganja na nepokretnosti u cilju izgradnje Centra za autizam u Nikšiću.