Autor: onogost.me
Foto: cdm.me
14:27
17.7.2019.

Marku Baćoviću nagrada na Sombor film festu

Na 2. Sombor film festu, koji je trajao od 12. do 16. jula, nagrada za najbolju mušku ulogu dodijeljena je Marku Baćoviću, za uloge u filmovima “Između dana i noći” Andra Martinovića i “Šavovi” Miroslava Terzića.


U obrazloženju žirija kaže se da “diskretnim, uvjerljivim i istinitim glumačkim sredstvima Baćović obavlja odličan posao različitim glumačkim sredstvima u dva različita filma. Dok u filmu ‘Šavovi’ on igra lik supruga glavne junakinje diskretnim, nenametljivim, a uvjerljivim i istinitim glumačkim sredstvima, u filmu ‘Između dana i noći’ ostvaruje ulogu oca snažnim, upečatljivim podsjećanjem na mitske, patrijarhalne karaktere dinarskog mentaliteta”.

Celtis za najbolju glumicu pripao je Juliji Jakob za glavnu ulogu u filmu “Suton”, Oskarom nagrađenog mađarskog reditelja Lasla Nemeša.

Zlatni celtis za najbolji film pripao je njemačkom filmu “Izvan sistema”, scenaristkinje i rediteljke Nore Fingšajt, koji je premijeru imao na ovogodišnjem Filmskom festival u Berlinu.

Za najbolju mladu glumicu proglašena je Jovana Stojiljković (“Šavovi”), a nagrada za najbolje ostvarenje autora do 30 godina dodijeljena je filmu “Zlogonje”, reditelja Raška Miljkovića.

Sombor film fest posvećen je kulturama naroda Dunavsko-panonske regije.

 

Izvor: CdM

Ostale vijesti iz kategorije