Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Međunarodni festival glumca – Nikšić 2017” od 12. do 18. novembra

festival_glumca_foto
ilustracija
  • Autor Marija Vujovic
  • 04.11.2017. u 06:56

Ovogodišnji 14. "Međunarodni festival glumca - Nikšić 2017", koji Nikšićko pozorište organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore i Opštine Nikšić, održaće se u periodu od 12. do 18. novembra. 

U zvaničnoj konkurenciji Festivala biće izvedeno šest predstava, a nakon dodjele nagrada na zatvaranju Festivala, studenti Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju izvešće perfomans ,,Koraci”, odabrane vježbe iz predmeta Scenski pokret, prof. Ferid Karajica, saradnik Julija Milačić.

Festival će biti svečano otvoren 12. novembra u 20h, uz pozdravnu riječ predsjednika Opštine Nikšić Veselina Grbovića i dodjelu nagrade „Veljko Mandić” za doprinos pozorišnom stvaralaštvu.  Nakon toga biće izvedena predstava „Leptir” Narodnog pozorišta Sarajevo, rađena po tekstu Aleksandra Radunovića, u režiji Emira Zumbula Kapetanovića.

Naredne večeri  Centar za kulturu Bar predstaviće se pubici sa predstavom „Sveti i prokleti”, čiji tekst i režiju potpisije Obrad Nenezić.

Treće večeri Festivala Nikšićko pozorište izvešće predstavu iz svoje produkcije “Inspekcija”, koju je po tekstu Stevana Koprivice režirao Goran Bulajić.

Zatim slijede predstave: „Jesenja sonata”, rađena u koprodukciji Ateljea 212 i Festivala Grad teatar Budva, koju je po tekstu Ingmara Bergmana režirao Jagoš Marković, predstava „Balon” Exit teatra iz Zagreba, koju je po tekstu Mata Matišića režirao Mislav Brečić i Molijerove “Učene žene” Crnogorskog narodnog pozorišta iz Podgorice, u režiji i adaptaciji Jagoša Markovića.

Pojedinačna cijena ulaznice iznosi 5 eura, a za kupljen set ulaznica gledaoci jednu ulaznicu dobijaju gratis, tako da set od sedam predstava mogu kupiti po cijeni od 30 eura.

Za predstave „Inspekcija” i „Sveti i prokleti” Nikšićko pozorište odobrilo je popust od 50% za studente, srednjoškolce, penzionere i lica sa posebnim potrebama, tako da za njih cijena ulaznice iznosi 2,50 eura za pomenute predstave.

Ulaznice će biti u prodaji od utorka, 7. novembra, a za informacije možete pozvati biletarnicu na broj 068 461 310.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Promocija zbornika "Mozaik", Književnog kluba "Poenta poetika", biće upriličena večeras u "Zahumlju", sa početkom u 19 časova.