Autor: onogost.me
Foto: vijesti.me
15:07
16.5.2019.

Milenina „Krila djetinjstva“ osvojila prvu nagradu

Učenica devetog razreda Osnovne škole „Ratko Žarić“, Milena Bogetić, nastavlja sa osvajanjem nagrada na dječjim festivalima poezije.


Ovoga puta mlada pjesnikinja iz Nikšića vratila se iz Bačke Topole, gdje su održani 11. susreti stvaralaštva djece „Na krilima detinjstva“ sa dvije prve nagrade – za autorsku pjesmu i za pjesmu koju je sastavila na festivalu.

“Okušala sam u ‘Pesnikovanju’ i ‘na licu mjesta’ na temu koju su dali pjesnici ‘Od najslađeg, slađe’, sastavila sam pjesmu i opet osvojila prvo mjesto. Obje nagrade mi puno znače, a naročito ona za sastavljanje, gdje sam, ‘ukrstivši pera’ sa drugom djecom, dokazala da sam zaslužila i prvu nagradu festivala“, kazala je Milena.

 

Izvor: vijesti.me

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:09
  4.6.2020.

  Drama „Korijen i izdanci“ koju su realizovali učenici Gimnazije „Stojan Cerović“ iz Nikšića osvojila je drugo mjesto na konkursu za najbolji dramski tekst u okviru prvog Festivala srednjoškolskog teatra „Dijalog 2020“.

 • 08:22
  31.5.2020.

  Vladan Desnica (1905-1967) je rođen u Zadru u imućnoj i uglednoj porodici. Otac mu je bio čuveni advokat Uroš Desnica. Njegov djed Vladimir Desnica bio je veleposjednik i predsjednik opštine u Obrovcu. Zastupao je nacionalne interese Srba u sjevernoj Dalmaciji.

 • 08:19
  29.5.2020.

  Sajt nekog umjetnika nije ništa novo. Digitalizacija, takođe. Prije desetak godina i više su se vodile suštinske rasprave u modernim teorijama da li će digitalizacija uništiti knjigu, sasvim slično onome da li će televizaja uništiti film, kao nekad da li će pismo uništiti govor... I ništa nije uništilo jedno drugo, ali su se desile revolucionarne stvari. Jedno je drugo ili treće obuzdalo, počinje priču za portal Onogošt o osnivanju svog sata nikšićki scenarista, dramaturg i pjesnik Obrad Nenezić.

 • 19:21
  28.5.2020.

  Bogdan Gajić, učenik prvog razreda matematičkog odjeljenja u Gimnaziji "Stojan Cerović", osvojio je drugo mjesto na takmičenju "Udruženja folklornih ansambala Crne Gore" za literarni rad "Slika moje tradicije".