Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Mima Karadžić najavio snimanje serije u Nikšiću

14694632_10207422099486329_1270417921_n
Darko Bulatović
  • Autor onogost.me
  • 14.10.2016. u 15:37

Glumac i producent Milutin Mima Karadžić bio je gost u hotelu Onogošt, a njegov kratak boravak u gradu ekipa našeg portala iskoristila je da sazna nešto više o njegovoj vezi sa Nikšićem, ali i daljim planovima. 

Poznati glumac odmah otkriva da ga za hotel, u kojem je kratko boravio, vežu najljepše uspomene iz mladosti.

„Ja sam rođen u Bijelom Polju, ali sam se školovao u Nikšiću i ovdje sam bio sve do osamnaeste godine. U hotel Onogošt sam dolazio kao dijete, mislim da sam na toj hotelskoj terasi zapalio prvu cigaretu i svoju prvu djevojku tu sam izveo. Kad se pomene Nikšić prvo me asocira na hotel. Onogošt je nešto što je vrlo značajno za grad i nekako jedno bez drugog ne ide. Tu je naravno i još par nekih mjesta kao što su Trebjesa, Mali stadion, ali to su bila neka vremena, kada sam mislio da su kesteni u Petoj proleterskoj najveći na svijetu. Juče sam baš prošao tuda“, priča Mima dok se prisjeća sa nostalgijom dana kada se, kaže, sa društvom krio u tim krošnjama kestena.

Ljudi se sjeća samo po najljepšim stvarima, a Nikšićane kaže, mnogo cijeni.

“Znaju Nikšićani da sam ja tu odrastao. Ne znam koliko sam kome drag, ali mislim da nema razloga da budem nedrag. Ja pamtim Nikšićane kao otvorene ljude, kulturne i vaspitane. Bar sam se ja sa takvima družio. I danas u nekom dobrom zezanju znam da kažem, dolje u Budvi, gdje dosta boravim, “da mi ne siđosmo ovdje, ovo bi bruka od grada bila“, kaže Mima u svom stilu.

Život ga je odveo u Beograd, potom 25 godina u Ateljeu 212, a onda i producentski poziv koji mu se, kaže, nekako nametnuo.

„Nijesam razmišljao o producentskim vodama. Vrijeme je takvo da smo Milan i ja radeći posao došli do zaključka da, ako hoćeš da radiš, moraš da stvoriš uslove za to. Na način što će Milan sa dobrim dramaturgom stvoriti dobar scenario i onda da potom odredimo đe ćemo sve to kasnije snimati“, objašnjava on.

Posljednjih godina sve češće je u Crnoj Gori, a za to su „krivi“ projekti „Budva na pjenu od mora“, „Gorčilo“, te posljednje ostvarenje „Biser Bojane“. 

“Kreće emitovanje serije Gorčila, u 5 epizoda na TVCG i RTS-u. Napravili smo ljetos film „Biser Bojane“ u Ulcinju. Smatram da smo napravili fantastičnu priču i mislim da nam je to najbolji projekat zahvaljujući kojem će Ulcinj, kao i Budva, da doživi fantastičnu promociju nakon emitovanja filma u regionu“, kaže Mima, a zatim sam otkriva njegov i Milanov dugogodišnji plan – da snimaju u Nikšiću.

„Razgovarao sam sinoć sa predsjednikom opštine Nikšić i sa nekoliko ljudi, značajnih privrednika iz grada. Načeli smo temu da se dobar dio naše serije, koju bi radili od maja, dešava baš u Nikšiću. I ja i Milan imamo želju da snimamo u Nikšiću i tim razlogom sam, između ostalog, došao ovdje. Ne mogu vam otkriti detalje jer ni meni još nije sve najjasnije“, misteriozan je Mima, ne želeći da potvrdi da li se radi o nastavku snimanja „Budve na pjenu od mora“, ali ipak otkriva djelić plana.

„Iako djeluje nespojivo, spojićemo Budvu i Nikšić“, kaže Mima kroz osmjeh.

Priznaje da prati dešavanja u Nikšiću i smatra da je grad danas ljepši nego što je ikad bio.

„Moram da priznam da se grad, počev od puteva, pa do hiljadu stavki koje sam mogao da vidim, jer pratim ja dešavanja u Nikšiću, razvija u jednom lijepom smislu. I to što je studentski dom u hotelu je jedna dobra priča jer mislim da je cijeli prostor oživio. Pomaka ima, svakako, tu je i Trg koji će biti sjajan, novo sala pozorišta gdje pravimo premijere. Naravno, ima to ruglo od Doma revolucije, ne znam šta će biti sa njim, ali ružno jeste, ne znam ima li neki veliki valjak da to pregazi“, šali se Mima dodajući da žali za školom koja se tu nekad nalazila i u kojoj je učio.

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci