Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Monodrama “Naši dani” Radoslava Milenkovića u Nikšićkom pozorištu

Nikšićko pozorište
 • Autor onogost.me
 • 05.02.2023. u 11:22
Monodrama Naši dani, nastala dramatizacijom satiričnih pjesama Vladislava Petkovića Disa (Naši dani, Himna) i najznačajnijih pripovjedaka srpskog satiričara Radoja Domanovića biće održana u Nikšićkom pozorištu, u srijedu, 8. februara u 20 časova, a u organizaciji JU Zahumlje.

Pomenute tekstove za monodramu adaptirao je, režirao i igra srpski filmski, televizijski i pozorišni glumac i reditelj, Radoslav Milenković.

Milenković u predstavi igra više od trideset likova, oslanjajući se na snažnu facijalnu ekspresiju i pantomimu pokazujući svoje izvanredne glumačke sposobnosti.

Monodrama je izvođena više od 1.700 puta i višestruko nagrađivana.

Kako navode u kratkoj biografiji, Radoslav Milenković rođen je 1958. godine u Novom Sadu, gdje je završio osnovnu i srednju školu, a 1980. godine diplomirao je glumu na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Branka Pleše i pozorišnu režiju 1990. na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu u klasi profesora Dejana Mijača. Glumio je u velikom broju filmova i pozorišnih predstava. Dobitnik je najznačajnijih nagrada za glumu i režiju na brojnim festivalima u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  U sali Nikšićkog pozorišta večeras, sa početkom u 19 časova, biće upriličen Završni koncert omladinskog i dječijih folklornih ansambala JU "Zahumlje" pod nazivom "Djeca, srcem".
  U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu četiri nova filma – drama “Bajkeri”, horor “Egzorcizam”, horor “Ubod” i animacija “Gojazan ja 4”, koja će biti pretpremijerno prikazana od 22. juna.
  U sali Nikšićkog pozorišta, u okviru "Revije dokumentarnog filma", koja se realizuje u saradnji sa UnderhillFestom, biće upriličena projekcija dokumentarnih filmova "Porodica na određeno vrijeme“, u režiji Seada Šabotića i "Dezerteri“, u režiji Damira Markovine.