Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Monodrama “Naši dani” Radoslava Milenkovića u Nikšićkom pozorištu

Poster
  • Autor onogost.me
  • 02.02.2023. u 13:28
Monodrama Naši dani, nastala dramatizacijom satiričnih pjesama Vladislava Petkovića Disa (Naši dani, Himna) i najznačajnijih pripovjedaka srpskog satiričara Radoja Domanovića biće održana u Nikšićkom pozorištu, u srijedu, 8. februara u 20 časova, a u organizaciji JU Zahumlje.

Pomenute tekstove za monodramu adaptirao je, režirao i igra srpski filmski, televizijski i pozorišni glumac i reditelj, Radoslav Milenković.

Milenković u predstavi igra više od trideset likova, oslanjajući se na snažnu facijalnu ekspresiju i pantomimu pokazujući svoje izvanredne glumačke sposobnosti. Monodrama je izvođena više od 1.700 puta i višestruko nagrađivana.

Kako navode u kratkoj biografiji Radoslav Milenković rođen je 1958. godine u Novom Sadu, gdje je završio osnovnu i srednju školu, a 1980. godine diplomirao je glumu na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Branka Pleše i pozorišnu režiju 1990. na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu u klasi profesora Dejana Mijača. Glumio je u velikom broju filmova i pozorišnih predstava. Dobitnik je najznačajnijih nagrada za glumu i režiju na brojnim festivalima u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji.

 

 

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    U bioskop Cinema 213 ove sedmice stiže pet novih filmova – animacija “Nojeva barka”, horor “Bezgrešna”, akcija “Građanski rat: Svakom carstvu dođe kraj”, drama “Anatomija pada” i animacija “Nina i ježeva tajna”.