Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Muzička škola “Dara Čokorilo”: Koncert “Zvuci proljeća”

dogadjaj_slika_18045-1000x547-1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 18.04.2019. u 06:06

Koncert “Zvuci proljeća” učenika Muzičke škole “Dara Čokorilo” održaće se večeras u koncertnoj sali te ustanove, sa početkom u 19h.

Učenici će izvesti program koji su pripremili sa profesorima klavira, trube, gitare, flaute, harmonike, solo pjevanja, zatim program gudačkog i mješovitog orkestra.

“Svjedoci smo uticaja koji muzika ima u njegovanju duhovnog i u oblikovanju estetskog doživljaja stvarnosti. To nas obavezuje da radimo na svom muzičkom usavršavanju kako bismo predstavili muziku onako kako ona to i zavređuje, jer, kako je rekao Ludvig van Betoven, nema ničeg ljepšeg nego približiti se božanstvu i na ljudsku rasu rasuti zrake”, naveli su iz škole ovim povodom.

Bogat program za koncert biće ujedno priprema za XLVI Muzički festival mladih Crne Gore na kojem će učenici pokazati svoje muzičke sposobnosti pred stručnim žirijem.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U sali “Zahumlja” u 18 časova biće predstavljeno kritičko izdanje „Šćepan Mali“, Petra II Petrovića Njegoša. Priređivač izdanja je prof. dr Radmilo Marojević.
Animirana sinhronizovana verzija filma „Kuce u operi“ biće prikazana u sali Nikšićkog pozorišta, sa početkom u 12 časova, kao i u četvrtak, 25. aprila, u terminima od 10 i 12 sati.