Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Muzička škola: Solistički koncert Miljane Nikolić “Mom gradu”

13072714_1774108249488238_974232186161638218_o
  • Autor onogost.me
  • 28.04.2016. u 06:04

U dvorani Muzičke škole „Dara Čokorilo“ večeras će u 19 časova, biti održan solistički koncert „Mom gradu“, Miljane Nikolić, klavir. 

Miljana Nikolić je učenica IV razreda Srednje muzičke škole „Vasa Pavić“ (smjer muzički izvođač – klavirista) u Podgorici, klasa prof. Dragica Gregović Perović. Nižu muzičku školu je završila u Nikšiću u klasi Veselinke Šubarić, kao jedan od njenih najtalentovanijih učenika. Osnovnu školu je takođe završila u Nikšiću i nosilac je diplome Luča.
U toku dosadašnjeg školovanja učestvovala je i uspješno predstavljala svoju školu na mnogim domaćim i međunarodnim takmičenjima (Kotor, Podgorica, Herceg Novi, Beograd, Split). Na prošlogodišnjem državnom takmičenju, koje se održavalo u Herceg Novom od 27 – 30. aprila osvojila je Zlatnu Liru, a na Međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Skadru od 16 – 18. aprila 2015. u veoma jakoj konkurenciji osvojila je DRUGU nagradu. 2014. godine je na Sedmom festivalu pijanista u Parizu, koji je bio posvećen 100 - godišnjici od početka I svjetskog rata i koji se održavao od 31.1-2.2., odabrana je da predstavlja svoju zemlju i savremeno stvaralaštvo poznatog crnogorskog kompozitora Senada Gačevića.
Ove godine je odabrana da predstavlja Crnu Goru na devetom festivalu pijanista u Parizu koji se održavao od 2.2-5.2. i nosio naziv Dani savremene muzike, gdje je svirala kompoziciju „Scarlattiana“ srpskog kompozitora Dejana Despića.
U periodu od 2014 – 2016. godine učestvovala je na brojnim seminarima kod poznatih pedagoga i pijanista: Borisa Kraljevića, Aleksandra Serdara, Tatjane Prelević, Vedrane Kovač, Vladimira Bočkarjova i Leichtfried Horsta.

Nikšićka publika biće u prilici da uživa u sljedećem programu:J. S. Bach: Preludim I fuga XVII, BWV 863 u g molu 

L. V. Beethoven: Sonata op. 31, br. 2 u d molu, 

D. Despić: Scarlattiana 

F. Liszt: Tarantella Venezia e Napoli, br. 3 u g molu 

Gosti: Ksenija Stevović, sopran i Ana Pavićević, korepetitor 

Organizator je Muzička škola „Dara Čokorilo“ Nikšić, a u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U sali Nikšićkog pozorišta večeras, sa početkom u 19 časova, biće upriličen Završni koncert omladinskog i dječjih folklornih ansambala JU "Zahumlje" pod nazivom "Djeca, srcem".
U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu četiri nova filma – drama “Bajkeri”, horor “Egzorcizam”, horor “Ubod” i animacija “Gojazan ja 4”, koja će biti pretpremijerno prikazana od 22. juna.
U sali Nikšićkog pozorišta, u okviru "Revije dokumentarnog filma", koja se realizuje u saradnji sa UnderhillFestom, biće upriličena projekcija dokumentarnih filmova "Porodica na određeno vrijeme“, u režiji Seada Šabotića i "Dezerteri“, u režiji Damira Markovine.