Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Na Filozofskom fakultetu održan koncert kvarteta „Quartetto Montenegro“

20160414_131946
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 14.04.2016. u 14:00

U Amfiteatru Filozofskog fakulteta, danas je održan  koncert pod nazivom „Priča“, kvarteta „Quartetto Montenegro“, čiji su organizatori Muzički centar Crne Gore i Filozofski fakultet u Nikšiću.

Publika je bila u prilici da čuje djela Šuberta, Hajdna, Glasa, Borodina, Šostakoviča, Perovića koja su izvodili koncertmajstor Marko Radonić, vođa drugih violina Katarina Pavlović, prvi violista Uroš Lapčević i prvi violončelista Dmitrij Prokofjev, inače članovi Crnogorskog simfonijskog orkestra.

Marko Radonić, koji je osnovne i magistarske studije završio u Beču na Univerzitetu za muziku i lijepe umjetnosti, kaže da je u pitanju pretpremijera koja će se desiti 19. aprila, na festivalu „A tempo“ u Podgorici.

 „Kao što pisac piše tekst ili pjesmu, tako i mi muzičari imamo svoju priču. To je naš vid izražavanja. Muzika je naš govor. Želimo da komuniciramo sa publikom na taj način. Nadamo se velikom interesovanju publike za naš rad na kom smo angažovani s kraja prošle godine biti dobro, jer sam oduševljen prijemom publike u Crnoj Gori, koja nije toliko velika. Bukvalno se u svim državama očekuje da je  za ovakve vrste kulturnih dešavnja zainteresovano svega dva posto stanovništva. Mislim da je taj procent u Crnoj Gori veći. Publika rado posjećuje kulturne manifestacije i veseli im se, kazao je Radonić, inače koncertmajstor orkestra Junge Philharmonie Wien i gudačkog orkestra Sinfonietta dell´Arte,

Radonić kaže da su nakon  razgovora sa  Goranom Perišićem odlučili da koncert bude na Filozofskom fakultetu i da to  ne bude klasična večernja varijanta, već preko dana, kako bi bilo što više publike.

Goran Perišić, ispred muzičkog centra Crne Gore, istakao je da je ovo samo jedan u nizu koncerata predviđenih u periodu od 13 . do 22. aprila.

„Upravo ovaj koncert  smo željeli da poklonimo Nikšiću, studentima koji su izutetno zahvalna publika, kao i profesorima Filozofskog fakulteta i svim Nikšićanima koji vole ovaj vid umjetnosti“, kaže Perišić.  

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu tri nova filma – triler “Nešto je u moru”, akcija “Grof Monte Kristo” i komedija “Odvedi me na mjesec”.