Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikolić: ”Koš za Živka” prva u nizu manifestacija

d
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 12.02.2016. u 15:05

Filmska fondacija ''Živko Nikolić'' (FFŽN) u nedjelju 14. februara, u Sportskom centru ''Nikšić'' organizuje kulturno-sportsku manifestaciju pod nazivom „Koš za Živka“.

Likovni radovi osnovaca iz 22 škole sa teritorije opštine Nikšić, koji su učestvovali na likovnom konkursu “Nacrtajte Živka”, biće prezentovani na izložbi kojom će u 18h početi manifestacija.

”Od tih 12 radova, tri najbolja će biti nagrađena”, kazala je istoričarka umjetnosti Kristina Milatović.

Kao glavni događaj ove manifestacije označena je revijalna košarkaška utakmica između KK ”Đekna” i OKK ”Oriđinali” za koje će nastupiti košarkaške legende, talenti, neki od glumaca iz Živkovih filmova, ali i aktivni igrači.

Svoje učešće na revijalnoj utakmici potvrdili su Nebojša Bogavac, Jasmina Bigović, Jovana Maltez, Petar Nikolić, Dragan Vukčević, Mlađen Popović, Ilija Varajić, Dragan Janjić, Lari Brajković, Nikola Bulatović, Dragan Varajić i Zoran Vujičić, koji će nastupiti za ekipu ”Oriđinala” dok će za ekipu “Đekne” igrati Vlado Šćepanović, Gavrilo Pajović, Mirko Baletić, Petar Nikolić, Đuro Ostojić, Biljana Turčinović, Goran Bošković, Zoran Marojević, Ratko Stevović, Ranko Stevović, Slađana Todorović i Miomir Mugoša.

”Namjera nam je da se u godini kada se obilježava 75 godina od Živkovog rođenja i 15 od njegove smrti, javnost još jednom sjeti svevremenog umjetnika, a sve u nadi da će Memorijalni centar ovoga ljeta biti otvoren za posjetioce”, rekao je Petar Nikolić, direktor Fondacije.

“Ova manifstacija je samo početak. Za štampu se priprema i Živkov dnevnički rukopis iz 1966. godine pa će javnost eksluzivno moći da upozna i drugačijeg Živka. Obećavam da će ova jubilarna godina biti veoma dinamična”, najavio je Nikolić.

Na kraju pres konferencije, Mirjana Kostić, koordinatorka manifestacije “Koš za Živka”, kazala je da će bogat muzičko-scenski program upotpuniti plesni klub ”Matrix”, dens i hiphop nastupi, učenici Muzičke škole “Dara Čokorilo” i Simo Bakoč, muzičar iz Nikšića.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci