Nikšić guitar festival: Četvrto veče u znaku Siprijena Ncaia

ngf_cyprien_ntsai_photo_5
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 02.10.2018. u 10:47

Na sceni JU “Zahumlje” publici pod Trebjesom u okviru četvrte večeri Međunarodnog festivala gitare Nikšić predstavio se talentovani i višestruko nagrađivani gitarista Siprijen Ncai iz Francuske.

Na repertoaru jednog od vodećih francuskih muzičara mlađe generacije našla su se djela kompozitora Johana Sebastijana Baha i Maria Kastelnuova – Tedeska.

Nastup vrsnog gitariste naišao je na odličan prijem kod nikšićke publike koja ga je gromoglasnim aplauzom pozvala na bis.

Povratak na scenu “Zahumlja” obilježilo je sjajno izvođenje kompozicija “Tango and sky” Rolanda Dijensa i “Asturias” Isaka Albeniza.

Publika je u prethodna četiri festivalska dana imala priliku i da uživa u vrhunskim koncertima domaćih i svjetskih virtuoza na gitari Julije Trinčuk u pratnji Crnogorskog simfonijskog orkestra, Davida Martona, Katarine Dadić i Vuka Dragićević, kao i jedinstvenom muzičkom putovanju koje je sa gitaristom Boškom Jovićem priredila kantautorka Amira Medunjanin.

Melodijama sa gitare i stihovima nikšićkog Jesenjina, crnogorskog boema i čuvenog pjesnika Vitomira Vita Nikolića, biće spuštena zavjesa na 13. izdanje Međunarodnog festivala gitare u Nikšiću.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U sali "Zahumlja" večeras, sa početkom u 19 časova, biće upriličeno novo izdanje projekta "Imaginarijum", autorke Kristine Radović, a tema druge sesije koja će biti obrađena je "Slika i pozorište", sa gostom Goranom Bulajićem, dramaturgom i rediteljem.
U bjoskop Cinema 213 ove sedmice stižu dva nova filma – animacija “P’astanjan i tri njušketara” i triler “Džon Vik 4”.