Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićki pjesnici na poetsko-muzičkom susretu “Prozor u svijet”

94259769_155714742503665_2075235477673213952_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 18.04.2020. u 06:15

Četvoro umjetnika iz Nikšića, Marija Krivokapić, Gordana Sarić, Srđa Simunović i Saša Šćepanović, danas, od 18 časova predstavljaće Crnu Goru na Međunarodnom poetsko-muzičkom susretu "Prozor u svijet“ - Ostani doma.

Ovo virtuelno druženje u periodu opšte izolacije okupiće preko 60 pjesnika i muzičara iz čak 15 zemalja, a cjelukupni događaj prenosiće se uživo na YouTube kanalu.

Poziv na poetsko-muzički događaj u organizaciji predsjednika Hrvatskog književnog društva Valeria Orlića, obradovao je Sašu Šćepanovića, koji objašnjava značaj ovog druženja.

“U pitanju je manifestacija koja predstavlja više od samog druženja, jer ima dodatnu dimenziju zajedništva, solidarnosti i međusobnog ohrabrivanja u vremenu opšte izolovanosti. Ovo je još jedan dokaz već puno puta pomenute, ali uvjek aktuelne fraze da umjetnost nema granice i da ima samo jednu misiju, a to je misija spajanja”, kazao je za portal Onogošt Šćepanović.

Ističe da ga raduje okolnost da je ovaj, sada već treći susret, još masovniji nego prethodna dva. 

“Sama činjenica da skupu prisustvuje veliki broj pjesnika iz značajnog broja država ukazuje da je organizator zaista na pravi način prepoznao potrebu za duhom zajedništva, međusobnog uvažavanja, bogatstvom različitosti, potrebi za ponovnom afirmacijom prirodne i neposredne komunikacije. Po meni, krajnji cilj i efekat je možda mnogo jači i dublji od toga. Nazvao bih ga jednostavnim imenom “vraćanje čovjeka čovjeku“, naglašava Šćepanović.

Organizatori, u vrijeme pandemije, poručuju da ovaj umjetnički susret nosi jasnu poruku “Ostanite doma uz nas, poeziju, glazbu i dobro društvo”.

Link za live stream biće objavljen na Facebook stranici Hrvatskoga književnog društva.

Marija Goranović

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu tri nova filma – anime “Porodica X špijuna šifra: Bijelo”, akcija “Kaskader” i drama “Rivali”.