Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
08:03
20.11.2019.

Nikšićko pozorište: Film “Kapo”

U sali Nikšićkog pozorišta večeras, sa početkom u 20h, a povodom 70 godina "Lovćen filma", biće prikazan igrani film “Kapo”, koji je režirao Đilo Pontekorvo.


U filmu igraju Susan Strasberg, Laurent Terzieff, Emmanulle Riva, Didi Perego, Dragomir Felba i drugi.

Proizvodnja je 1959. godina, a film traje 118 minuta.

"Kapo” je crno-bijeli film koji govori o jevrejskoj tinejdžerki i njenim roditeljima u koncentracionom logoru. Ona uspijeva da preživi uz pomoć jevrejskog ljekara koji joj daje identitet druge žene koja je nedavno umrla. Dakle, Edit postaje Nikol i ona više nije jevrejka, bar ne u dokumentima. U početku tuguje zbog smrti roditelja, ali je primorana da prihvati i da se bori, ako želi da preživi. Prihvata aferu sa njemačkim oficirom, postaje vremenom Kapo, tj. jedan od ženskih zatvorenika koji su bili zaduženi za disciplinovanje drugih žena. Ona zna da je to jedini način da preživi, ali istovremeno živi sa dubokim žaljenjem, iako ona nikada ne pokazuje svoja osjećanja.

Projekcija je u organizaciji Crnogorske kinoteke i JU Nikšićko pozorište, a u okviru Nikšićke kulturne scene 2019.

Ulaz je slobodan.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 09:26
  14.12.2019.

   “Ne morate živjeti u Nikšiću da bi Nikšić živio u vama. Dovoljno je da u jednom džepu nosite Šobićeve stihove i naši ste”, riječi su mlade nikšićke pjesnikinje Sonje Milatović koja je svog “čarobnjaka i heroja”, kako je nazvala Miladina Šobića, “odlikovala ordenjem od stiha”.

 • 07:40
  14.12.2019.

  U JU Zahumlje, i lokalima Flojd, Jerry pub, Mačaka, Blues Brothers, Room 56 i Piceriji Bordo održaće se program drugog dana, ujedno i završnice trećeg izdanja Boem festa, pod sloganom "Nikšić pamti svoje legende".

 • 07:30
  14.12.2019.

  Na današnjem repertoaru bioskopa Cinema 213 su četiri filma.

 • 12:40
  13.12.2019.

  Ljubitelji pisane riječi i ove godine biće u prilici da hladne decembarske večeri provedu u prijatnom ambijentu koncertne sale Muzičke škole "Dara Čokorilo" uz program 22. Nikšićkih književnih susreta koji će se održati od 16. do 18. decembra.