Nikšićko pozorište: Film “Kapo”

78253008_2479562015595431_7645564200932081664_n
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 20.11.2019. u 07:03

U sali Nikšićkog pozorišta večeras, sa početkom u 20h, a povodom 70 godina "Lovćen filma", biće prikazan igrani film “Kapo”, koji je režirao Đilo Pontekorvo.

U filmu igraju Susan Strasberg, Laurent Terzieff, Emmanulle Riva, Didi Perego, Dragomir Felba i drugi.

Proizvodnja je 1959. godina, a film traje 118 minuta.

“Kapo” je crno-bijeli film koji govori o jevrejskoj tinejdžerki i njenim roditeljima u koncentracionom logoru. Ona uspijeva da preživi uz pomoć jevrejskog ljekara koji joj daje identitet druge žene koja je nedavno umrla. Dakle, Edit postaje Nikol i ona više nije jevrejka, bar ne u dokumentima. U početku tuguje zbog smrti roditelja, ali je primorana da prihvati i da se bori, ako želi da preživi. Prihvata aferu sa njemačkim oficirom, postaje vremenom Kapo, tj. jedan od ženskih zatvorenika koji su bili zaduženi za disciplinovanje drugih žena. Ona zna da je to jedini način da preživi, ali istovremeno živi sa dubokim žaljenjem, iako ona nikada ne pokazuje svoja osjećanja.

Projekcija je u organizaciji Crnogorske kinoteke i JU Nikšićko pozorište, a u okviru Nikšićke kulturne scene 2019.

Ulaz je slobodan.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Studentski teatar iz Podgorice izveo je predstavu "Restoran Desert flower" u velikoj sali nikšićkog "Zahumlja", u znak poštovanja prema ličnosti Gorana Bulajića, koji je nedavno iznenada preminuo.
Predstava za djecu „Bajka o elektricitetu” (8+), koju je po tekstu Milene Bogavac adaptirao i režirao Milo Vučinić, biće izvedena u ponedjeljak, 11.decembra, u 12 časova na sceni Nikšićkog pozorišta.
Otvoren je šesti po redu konkurs za kratku priču Biber. Kratke priče mogu da šalju autorke i autori koji pišu na albanskom, makedonskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku.