Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićko pozorište: Film „Kulturno nasljeđe Balšića”

22688365_2037074429858284_2292898861506835636_n
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 23.10.2017. u 05:52

U Nikšićkom pozorištu večeras u 20h, biće prikazan dokumentarni film “Kulturno nasljeđe Balšića” u režiji Ognjena Radulovića, a u produkciji Crnogorske kinoteke.

“Film će predstaviti najvažnije segmente kulturne baštine dinastije Balšić, koja je na kompleksan način obilježila ranu istoriju crnogorske države. S obzirom na činjenicu da se malo zna o ovom bogatom razdoblju naše prošlosti, realizacijom ovog projekta biće osvijetljena jedna od najznačajnijih epizoda crnogorske istorije. Pored artefakata dostupnih na teritoriji Crne Gore, tematski su obuhvaćeni i zabilježeni svi dragocjeni muzejski eksponati i dokumenta koji se čuvaju van granica naše zemlje”, navodi se u saopštenju Crnogorske kinoteke.

Tekst potpisuju Aleksandar Čilikov, Đorđije Borozan, Slobodan Čukić i Niko Martinović, organizatorka je Aleksandra Cerović, snimatelj Vladimir Vučinić, montažer Nemanja Bečanović, dok je za muziku bio zadužen Leo Đokaj.

Organizatori događaja su Crnogorska kinoteka i  JU Nikšićko pozorište, a u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

Film je podržan od strane Ministarstva kulture Crne Gore kroz Program zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2016.

Ulaz je besplatan.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Promocija zbornika "Mozaik", Književnog kluba "Poenta poetika", biće upriličena večeras u "Zahumlju", sa početkom u 19 časova.