Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićko pozorište: Film „Noć od paučine“

bata_i_bercek1
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 18.10.2016. u 05:50

U Nikšićkom pozorištu, večeras u 20 časova, biće prikazan igrani film „Noć od paučine“ u režiji Miloša Radivojevića.

Projekcija je u organizaciji Crnogorske kinoteke i Nikšićkog pozorišta, a u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću. 

Ulaz je slobodan.

„Noć od paučine“ – drama Mirka Kovača iz ciklusa drama za djecu, dešava se za vrijeme rata. Na skoro napuštenu željezničku stanicu u brdima, dovode zatvorenika, i predaju ga šefu koji sam obavlja sve poslove prometa. U stanici sa njim živi i dvoje djece. Naoružani oficir predaje šefu zatvorenika sa naređenjem da ga preda prvom vojnom transportu. Šef stanice i zatvorenik provode noć sami u stanici čekajući vojni voz za koji se ne zna kad će stići. Red vožnje ne postoji. Tokom razgovora šef stanice naslućuje da je zatvorenik pripadnik pokreta otpora. Kod njega se javlja velika simpatija i samilost. Daje mu da jede, igra sa njim šah, ali ga na kraju ipak predaje vojnicima vojnog transporta koji je stigao pred zoru…

Film je snimljen 1978. godine.

Uloge: Velimir Bata Živojinović, Aleksandar Berček, Jozo Laurenčić, Sonja Laurenčić, Vladan Živković, Ljuba Ćipranić…

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Svečano otvaranje trećeg ,,Karnevala romana“, festivala koji je posvećen pojmu karnevalizacije u umjetnosti i invertovanoj slici svijeta koja je u srži karnevalizovane, groteskne i fantastične književnosti, upriličeno je sinoć u Gradskoj kući, u organizaciji JU Narodna biblioteka ,,Njegoš“, uz podršku Opštine Nikšić i Ministarstva kulture i medija Crne Gore.
Predstava Nikšićkog pozorišta „Boing-boing“, koju je po tekstu Marka Kamoletija režirao Rastislav Ćopić, biće izvedena večeras na sceni Nikšićkog pozorišta, sa početkom u 20 časova.
U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu tri nova filma – animirani “Garfild”, akcija “Furioza: Pobesneli Maks Saga”, drama “Himera”.