Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićko pozorište: Film „Pariz, Teksas“

paris_texsas
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 31.01.2018. u 07:02

U sali Nikšićkog pozorišta večeras, sa početkom u 20h, biće prikazan film „Pariz, Teksas“ iz 1984. godine, koji je režirao Wim Wenders.

Organizatori projekcije su Crnogorska kinoteka i JU Nikšićko pozorište.

Uloge u filmu tumače: Harry Dean Stanton, Sam Berry, Bernhard Wicki, Dean Stockwell, Aurore Clement, Claresie Mobley, Hunter Carson, Viva, Socorro Valdez, Edward Fayton, Justin Hogg, Nastassja Kinski.

Ovaj neobični film, snimljen prema scenariju poznatog dramaturga Sema Šeparda, govori o Travisu, Amerikancu potpuno slomljenom neuspjehom svoga braka, kome se posle toga gubi svaki trag. Poslije četiri godine on se iznenada ponovo pojavljuje u južnom dijelu Teksasa, u početku smeten i bez riječi, a kasnije sa polaganim povratkom pamćenja i moći govora. Njegov sedmogodišnji sin Hanter živi sa Travisovim bratom i njegovom ženom u Los Anđelesu. Otac i sin zajednički kreću u Hjuston, država Teksas, u potragu za Hanterovom majkom.
„Pariz, Teksas“ je u svakom pogledu senzibilan film. Pored upečatljivog glumačkog umijeća glavnih protagonista, tu je i naročito genijalno komponovana filmska muzika Raja Kudera koja je predio izblijedio od sunca obojila melanholičnim tonovima. Ovo je vjerovatno najpoznatiji i najuspješniji film Vima Vendersa koga je kritika hvalila i koji je osvojio niz međunarodnih nagrada, uključujući i Zlatnu palmu u Kanu 1984. za najbolji film.

Trajanje ove drame je 147 minuta.

Ulaz je besplatan.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stiže pet novih filmova – animacija “Nojeva barka”, horor “Bezgrešna”, akcija “Građanski rat: Svakom carstvu dođe kraj”, drama “Anatomija pada” i animacija “Nina i ježeva tajna”.
U sali Javne ustanove “Zahumlje” večeras, u 19 časova, biće održana tribina “Agora” koju moderira urednica kulturnog programa Anđela Peković.
Povodom 200 godina od rođenja pjesnika Branka Radičevića nikšićka Javna ustanova „Zahumlje“ u okviru tribine „Svobodijada“ raspisala je literarni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola iz Crne Gore.