Nikšićko pozorište: Film „Tuđina“

plakat1
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 13.09.2016. u 08:41

U Nikšićkom pozorištu, večeras, počinje manifestacija „Dani evropskog filma 2016“, koja će trajati do 15. septembra. 

Sa početkom u 20 časova biće prikazana tri filma „Tuđina“, „Djeca“ i „Žeđ“, a ulaz za sve projekcije je slobodan.

Repertoar večeras otvara njemački film „Tuđina” (Die Fremde). 

Režiju i scenario je uradio Feo Aladag, a glavne likove tumače: Sibel Kekili, Nizam Schiller i Derya Alabora.

Radi se o zanimljivo upakovanoj porodičnoj priči, u kojoj Umaj živi sa mužem Kemalom i sinom Čemom, u predgrađu Istanbula. Kemal je staln o nasilan prema ženi I djetetu. Kod nje se budi snažna čežnja za rodnim gradom, Berlinom i njenim roditeljima. Umaj u očaju pakuje stvari i pokušava da pobjegne od života u istambulu i svog braka.

Organizatori ovog događaja su EU Info Centar uz podršku EU delegacije i JU Nikšićko pozorište u okviru „Septembarskih dana – Nikšić 2016“ i Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

Filmovi koji će biti prikazani u Nikšiću dio su manifestacije „Dani evropskog filma 2016“, koju od 8. do 28. septembra organizuju Delegacija Evropske komisije u Crnoj Gori i EU Info Centar.

Crnogorska publika će u šest opština biti u prilici da pogleda četrnaest filmova iz različitih evropskih produkcija.

Predstaviće se filmovi novije proizvodnje, a repertoar čini paleta filmova od istorijskih drama, crnohumornih komedija preko savremenih urbanih priča do dječijih filmova.

U programu manifestacije učestvuju ambasade: Njemačke, Estonije, Italije, Švedske, Holandije, Francuske, Rumunije, Litvanije, Češke, Slovenije, Slovačke, Bugarske, Kipra i Grčke.

 

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Monodrama Naši dani, nastala dramatizacijom satiričnih pjesama Vladislava Petkovića Disa (Naši dani, Himna) i najznačajnijih pripovjedaka srpskog satiričara Radoja Domanovića biće održana u Nikšićkom pozorištu večeras u 20 časova, a u organizaciji JU Zahumlje.
Monodrama Naši dani, nastala dramatizacijom satiričnih pjesama Vladislava Petkovića Disa (Naši dani, Himna) i najznačajnijih pripovjedaka srpskog satiričara Radoja Domanovića biće održana u Nikšićkom pozorištu, u srijedu, 8. februara u 20 časova, a u organizaciji JU Zahumlje.