Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
08:16
10.10.2019.

Nikšićko pozorište: Filmovi “Out” i “Daleki lavež pasa”

U sali Nikšićkog pozorišta večeras, u okviru manifestacije “Dani evropskog filma 2019", biće prikazana dva filmska ostvarenja.


Mađarski igrani film "Out“ (2017), koji je režirao György Kristóf, čeka vas u 18h.

U filmu igraju: Sándor Terhes, Éva Bandor, Judit Bárdos i drugi.

Kada Agošton, sredovječni inženjer u termoelektrani, ostane bez posla, krenuće u lutanja istočnom Evropom uz očajničku nadu da će se negdje zaposliti kao ribar. Njegovo putovanje ga gura sve dublje u serijal bizarnih događaja tokom kojih srijeće prijateljski nastrojene ljude i one koji to nimalo nisu. Sve dok se njegovi snovi i nadanja usput ne raspu.

U 20h biće prikazan dokumentarni film "Daleki lavež pasa“ (2017), koji je režirao Simon Lereng Wilmont.

U filmu igraju: Oleg Afanasyev, Alexandra Ryabichkina, Jarik, a produkcija je Danska, Švedska i Finska.

Desetogodišnji Oleg živi u istočnom dijelu Ukrajine – ratnoj zoni u kojoj često odjekuju eksplozije. Ponekad se ovi zvuci čuju izdaleka, a nekad su zastrašujuće blizu. Iako su mnogi napustili ovo opasno područje, Oleg je ostao sa svojom bakom koja je o njemu brinula poslije majčine smrti. Nemaju kuda da odu. Čekajući da se rat završi, Oleg provodi vrijeme sa svojim mlađim rođakom Jarikom i starijim dječakom Kostjom. Zajedno idu u avanture, pričaju o tome šta čini pravog muškarca, testiraju svoje granice – ali nekad odu predaleko. Držeći se Olegove priče, "Daleki lavež pasa" prikazuje kakav efekat rat ima na djecu.

Projekcije su u organizaciji EU Info Centra, Opštine Nikšić i JU Nikšićko pozorište, a u okviru Nikšićke kulturne scene 2019.

Ulaz je slobodan.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:19
  29.5.2020.

  Sajt nekog umjetnika nije ništa novo. Digitalizacija, takođe. Prije desetak godina i više su se vodile suštinske rasprave u modernim teorijama da li će digitalizacija uništiti knjigu, sasvim slično onome da li će televizaja uništiti film, kao nekad da li će pismo uništiti govor... I ništa nije uništilo jedno drugo, ali su se desile revolucionarne stvari. Jedno je drugo ili treće obuzdalo, počinje priču za portal Onogošt o osnivanju svog sata nikšićki scenarista, dramaturg i pjesnik Obrad Nenezić.

 • 19:21
  28.5.2020.

  Bogdan Gajić, učenik prvog razreda matematičkog odjeljenja u Gimnaziji "Stojan Cerović", osvojio je drugo mjesto na takmičenju "Udruženja folklornih ansambala Crne Gore" za literarni rad "Slika moje tradicije".

 • 08:00
  28.5.2020.

  Na konkursu „Slika moje tradicije“, u kategoriji likovni rad, prvo mjesto pripalo je Paju Vasoviću, učeniku Prve srednje stručne škole Nikšić.

 • 20:48
  27.5.2020.

  Maksim Vujačić, čovjek koga uglavnom znaju kao hroničara grada, novinara i publicistu, prošle godine je knjigom poezije „Vjetar vremena“, najavio svoj povratak literaturi.