Nikšićko pozorište: Koncert Roberta Wernera

12376048_1720670311498699_6828199803408752376_n
  • Autor onogost.me
  • 15.12.2015. u 07:38

U Nikšićkom pozorištu, večeras će sa početkom u 20h, biti održan koncert Roberta Wernera, člana Bečke opere, pod nazivom „RÊVERIE“ (Sjećanja), uz pratnju Ivana Ivanovića koji svira bubnjeve i bas gitariste Enesa Zajnilovića. 

Biće to veče klasike, džeza, evergrina. Veče sa Robertom Vernerom organizuju Nikšićko pozorište i Baletska škola „Princeza Ksenija“, u okviru Programa podrške razvoju kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore i Opštine Nikšić.
Robert Werner je poznati austrijski pijanista, kompozitor, pjevač, pozorišni profesionalac, poznavalac muzike i strastveni zabavljač. Klavir je počeo da uči od svog oca, a nastavio je sa školovanjem u Beču, gdje je postao fasciniran muzikom koju taj grad pruža, prije svega, operom i džezom. Tokom studija klavira u Bratislavi, polje interesovanja je proširio na različite muzičke stilove i žanrove, posebno džez, rok i pop muziku. Pjevačku karijeru je započeo s operetskim repertoarom, a nastavio kao solista (kontra tenor) u Bečkoj državnoj operi, gdje je bio angažovan 25 godina. Za to vrijeme, počeo je i da komponuje. Оbjavio је više kompakt-diskova sa svojim djelima, među kojima su „Emotion“ (1995) i „Today, Tomorrow, Forever“ (2010). Komponuje po porudžbini, piše filmsku muziku, muziku za umjetničko klizanje (za Carolin Kostner, svjetsku prvakinju), a napisao je i mjuzikl „Grof Drakula“ (2013). Poslednji CD nosi naziv „RÊVERIE“, po kojem je i ovaj koncert u Nikšiću dobio ime. Od 2008. godine, posebnu pažnju posvećuje tematskim nastupima: „Classic meets Jazz“, „Bečke večeri“, „Lične kompozicije“, kao i večerima na kojima uz njegovu muziku svoje tekstove čita etiopijski princ Asfa-Wossen Asserate.
Ulaz je slobodan.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Nikšićka publika u decembru imaće priliku da odgleda četiri predstave koje su na repertoaru Nikšićkog pozorišta.
Nenad Marić, poznatiji kao Kralj Čačka, održaće večeras akustični koncert u sali JU „Zahumlje“.
Rade Šerbedžija će ove godine na poziv svoje izdavačke kuće "Nova knjiga" biti gost Crne Gore kojom prilikom će otvoriti knjižaru Kosmos u bloku 9, 14. decembra u Podgorici nakon čega će biti organizovana promocija njegove poslednje knjiga "Poslije kiše", druženje sa medijima i čitaocima i potpisivanje. Prilikom ove posjete Crnoj Gori Rade Šerbedžija će imati i nekoliko koncerata.