Nikšićko pozorište: Monodrama „Glumac, kaži nešto smešno“

dsc_0062
  • Autor onogost.me
  • 14.12.2015. u 07:24

U okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću, večeras će u 20 časova, na sceni Nikšićkog pozorišta, doajen Jugoslovenskog dramskog pozorišta Irfan Mensur, izvesti monodramu Monodrama „Glumac, kaži nešto smešno“.

Dramatizaciju i režiju je uradio Irfan Mensur, a značajan segment predstave je i muzika koju je komponovao Sanja Ilić. 

„Pozorište je jedna velika svečana dvorana i na kraju nje je pozornica… I uveče kada se u gradu sve zatvori, smiri, vi dolazite u pozorište. Gledate tako sami sebe na pozornici, smejete se i plačete… A ja ulazim u vašu dušu, kao u nečiju praznu kuću. To što vidite na sceni, liči vam na snove koje sanjate, zato valjda i odlazite u pozorište?! Pozorište je jedna velika svečana dvorana, na kraju nje je pozornica, a na njoj glumac…“ – rekao je Irfan Mensur o predstavi.
Prodaja ulaznica: od 10-20h na biletarnici Nikšićkog pozorišta (Trg Save Kovačevića 5)
Cijena ulaznice: 3,00€
Informacije i rezervacije na tel. 040-213-566; 068-241-701

Organizatori predstave su Nikšićko pozorište, Bedem fest i Fondacija „Ćano Koprivica“. To će ujedno biti završni čin i spuštanje zavjese na ovogodišnji kreativni koncept Bedem festa „Mir, brate mir“.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Ovogodišnji laureati nagrade „Zaloga", koju Književna zajednica „Vladimir Mijušković“ iz Nikšića dodjeljuje od 1986. godine, su Milica Kralj za poeziju i Milovan Miki Radulović za likovnu umjetnost.
U bioskop Cinema 213 stiže novi film "Avatar: Put vode" koji će premijerno biti prikazan u srijedu, 14. decembra, u 20 sati.