Nikšićko pozorište: Monodrama “Naši dani”

Nikšićko pozorište
 • Autor onogost.me
 • 08.02.2023. u 07:59
Monodrama Naši dani, nastala dramatizacijom satiričnih pjesama Vladislava Petkovića Disa (Naši dani, Himna) i najznačajnijih pripovjedaka srpskog satiričara Radoja Domanovića biće održana u Nikšićkom pozorištu večeras u 20 časova, a u organizaciji JU Zahumlje.

Pomenute tekstove za monodramu adaptirao je, režirao i igra srpski filmski, televizijski i pozorišni glumac i reditelj, Radoslav Milenković.

Milenković u predstavi igra više od trideset likova, oslanjajući se na snažnu facijalnu ekspresiju i pantomimu pokazujući svoje izvanredne glumačke sposobnosti.

Monodrama je izvođena više od 1.700 puta i višestruko nagrađivana.

Kako navode u kratkoj biografiji, Radoslav Milenković rođen je 1958. godine u Novom Sadu, gdje je završio osnovnu i srednju školu, a 1980. godine diplomirao je glumu na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Branka Pleše i pozorišnu režiju 1990. na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu u klasi profesora Dejana Mijača. Glumio je u velikom broju filmova i pozorišnih predstava. Dobitnik je najznačajnijih nagrada za glumu i režiju na brojnim festivalima u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Pojedini trgovački lanci ograničiće kupovinu proizvoda po minimalnim cijenama u okviru akcije “Stop inflaciji” samo ukoliko bude očigledne zloupotrebe, potvrđeno je Portalu RTCG. Iz kompanije "Voli" naglašavaju da se ograničenje može desiti ukoliko se kupuju enormne količine proizvoda, dok sa druge strane u lancima "Idea" trenutno ne pominju ograničenja.