Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićko pozorište: Monodrama „Nastasja Filipovna“

nastasja_program1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 15.12.2016. u 06:50

Na sceni Nikšićkog pozorišta, večeras, sa početkom u 20h, crnogorska glumica Anđelija Rondović izvešće monodramu „Nastasja Filipovna“, koja je nastala adaptacijom romana „Idiot“ Fjodora Mihajloviča Dostojevskog.

Glumica je predstavu uradila u sklopu magistarskih studija na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju, uz podršku Crnogorskog narodnog pozorišta.

Dramaturšku adaptaciju za predstavu uradili su Anđelija Rondović i Ferid Karajica, koji potpisuje režiju i scenografiju. Dizajn svjetla i muzike potpisuje Zoran Rakočević, a kostim je osmislila glumica. Za tehničku pomoć bio je zadužen Đorđije Tatić, a za izradu kostima Mira Perišić Gogić.

„Riječ je o ženskoj priči i pogledu na zbivanja u romanu kroz lik Nastasje, jednog od najupečatljivijih ženskih likova ne samo ruske, nego i svjetske književnosti. Adaptacijom potrudili smo se da sačuvamo osobeni izraz velikog pisca, kako se ne bi izgubila ni njegova književna virtuoznost ni dramska plodnost njegovih karaktera, a ujedno smo se trudili da ispoštujemo ideju naše drame da ni sama smrt ne može da ubije životne heroje koji više od svog postojanja cijene pravdu i osvetu, ali i beskompromisnu individualnost“, rekla je o predstavi glumica.

Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta od 8h do 20 časovah po cijeni od jedan euro.

Više informacije može se dobiti na brojeve telefona 040/213-566 i 068/461-310.

Organizator ovog događaja je JU Nikšićko pozorište u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.
 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Promocija zbornika "Mozaik", Književnog kluba "Poenta poetika", biće upriličena večeras u "Zahumlju", sa početkom u 19 časova.