Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićko pozorište: Monodrama „Petrijin venac“

19866379_10209542065604157_421274179_n
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 08.07.2017. u 21:55

Monodrama „Petrijin venac“, u produkciji teatra „Favi“ iz Beograda, biće izvedena u utorak 11. jula na sceni Nikšićkog pozorišta sa poečtkom u 20h.

Ova predstava dobila je nagradu za najbolju monodramu na 11. Festivalu malih scena - monodrama srpska, a na prošlogodišnjem Međunarodnom teatarskom festivalu u Moskvi „Petrijin venac” nagrađen je „Srebrnim vitezom”.

Kroz komične i tragične situacije, komad „Petrijin venac” govori o životu nepismene, ali izuzetno inteligentne seoske žene sa polovine prošlog vijeka. U njoj je obuhvaćen čitav Petrijin život, pa publika saznaje i za ljubavna nevjerstva glavne junakinje, upoznaje njene komšije, a sve to kroz, veoma duhovite, komične, ali i tragične situacije.

Ulaznice će biti u prodaji od petka, 07.jula i mogu se kupiti svakog dana na biletarnici Nikšićkog pozorišta (od 10h do 20h) po cijeni od 2 eura, a za rezervacije možete pozvati na broj 068 461 310.

Po tekstu Dragoslava Mihailovića, predstavu je režirao Duško Anđić, muziku napisala Vanja Pilipović, a igra Ljiljana Đurić koja je i dramatizovala Mihailovićev tekst.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Promocija zbornika "Mozaik", Književnog kluba "Poenta poetika", biće upriličena večeras u "Zahumlju", sa početkom u 19 časova.