Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
08:10
19.5.2019.

Nikšićko pozorište: Multimedijalni festival “Dan kulturnog stvaralaštva mladih”

NVO Umjetničko muzičko udruženje “Scena” organizuje Multimedijalni festival “Dan kulturnog stvaralaštva mladih” Nikšića, Plužina, Šavnika i Žabljaka.


Festival se sastoji iz dva dijela.

U prvom dijelu, koji će početi u 12h u holu Nikšićkog pozorišta biće postavljena izložba 30 najboljih fotografija Foto konkursa „Prirodne ljepote sjevera Crne Gore“, kao i projekcija DVD filma „Etno instrumenti“. Takođe biće dodijeljene diplome za učesnike foto izložbe, kao i nagrade za najbolje fotografije, a to su: prvo mjesto – Marko Nedović, Žabljak; drugo mjesto – Sofija Bajagić, Plužine; treće mjesto – Andrija Vasiljević, Nikšić, kao i nagrada za doprinos i promociju prirodnih ljepota Šavnika – Dijani Lazarević.

U drugom dijelu festivala, večeras u 20h u sali Nikšićkog pozorišta održaće se koncert „Pjesma mladih“ u kome će učestvovati mladi izvođači izvorne crnogorske muzike i etno muzike.

Multimedijalni festival održava se u sklopu projekta "Pospješivanje i promocija kulturno-umjetničkog stvaralaštva mladih Nikšića, Plužina, Šavnika I Žabljaka" koji je finansijski podržan od strane Ministarstva kulture Crne Gore, na osnovu Javnog konkursa “Raznolikost izraza nezavisne kulturne scene”.

Ostale vijesti iz kategorije