Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićko pozorište: Muzičko-poetsko veče Sima Trebješanina

simo1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 12.04.2017. u 05:46

Večeras na sceni Nikšićkog pozorišta, sa početkom u 20h, glumac Simo Trebješanin održaće muzičko-poetsko veče pod nazivom „Noć duše čarobne“. 

Tema večeri je ljubav, „obrađena” kroz stihove Jesenjina, Antića, Rajića i drugih pjesnika, a protkana sa nekim od najljepših pjesama savremenog doba uz gitarsku pratnju.

„Moja ljubav prema gitari je od ranog djetinjstva. Sve sam pronašao u gitari. Kad ste veseli, gitara vas čini još veselijima, kad ste tužni, tu ste da vas tješi, kad hoćete da se smirite ona vas smiruje... Ona je tanan i lijep instrument sa kojim možete da radite sve i daje vam sve. Gitara je ženskog roda i svojim oblikom podsjeća na ženu. Gitara je kao žena, nježna, lijepa, emotivna tajanstvena, zanimljiva… Birao sam pjesme koje se meni sviđaju, uz poeziju koju govorim. Noć duše čarobne je tematsko veče, a tema je ljubav. Sva dobra poezija i sva dobra muzika je svevremena. I to sam htio. Pjevam i govorim stihove koji su stari sto godina, kao i one nove“, kazao je Simo Trebješanin o svom autorskom projektu.

Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta od 10h do do početka večeri po cijeni od 3 eura, a više informacija može se dobiti na broj telefona 068/461-310.

Organizator događaja je JU Nikšićko pozorište. Održava se u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću. 
 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Promocija zbornika "Mozaik", Književnog kluba "Poenta poetika", biće upriličena večeras u "Zahumlju", sa početkom u 19 časova.