Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
08:08
9.10.2019.

Nikšićko pozorište: Noć crnogorskog filma

U okviru manifestacije “Dani evropskog filma 2019”, u sali Nikšićkog pozorišta večeras u dva termina prikazaće se filmovi domaće produkcije.


Film “Igla ispod praga“ (2016), koji je režirao Ivan Marinović, čeka vas u 18h.

Igraju: Nikola Ristanovski, Jelisaveta Seka Sablić, Ljubomir Bandović, Bogdan Diklić, Dragana Dabović i Leon Lučev i drugi.

Otac Petar strahuje da je svemir indiferentan. Bog više ne interveniše. Žena ga je ostavila, sin jedinac mu se suprotstavlja, majka ga tek ponekad prepozna zbog Alchajmerove bolesti. Sve što želi jeste samo jedan trenutak mira. Šanse za to su nikakve, jer će upravo nesretni sveštenik postati nepremostiva prepreka za veliku prodaju zemlje koju planiraju njegovi parohijani. Petar odbija da postane dio te transakcije, te grupa šarmantnih, ali veoma osvetoljubivih seljana, odlučuje da popa iz sela – otjera. Sukob dostiže svoj vrhunac na sahrani starice za koju su mnogi vjerovali da je vještica. U nadrealnom haosu koji tu nastaje, Petar se susreće sa najvećim i najapsurdnijim iskušenjima u svom životu.

U 20h biće prikazan film “Muškarci“ (1963) koji je režirao Milorad Milo Đukanović, a igraju Slobodan Perović, Olivera Marković, Mija Aleksić, Jelena Žigon, Velimir Bata Živojinović...

Žena građanina Đoka Lazića prezaposlena je, a on ne može da pronađe kućnu pomoćnicu i zato preuzima dio kućnih obaveza svoje žene. Kako vrijeme odmiče, Đoko se sve više ponaša kao domaćica, a njegova žena poprima njegovo dotadašnje ponašanje. Zamjena njihovih uloga prouzrokuje mnoge humoristične zgode.

Projekcije su u organizaciji EU Info Centra, Opštine Nikšić i JU Nikšićko pozorište, a u okviru Nikšićke kulturne scene 2019.

Ulaz je slobodan.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:09
  4.6.2020.

  Drama „Korijen i izdanci“ koju su realizovali učenici Gimnazije „Stojan Cerović“ iz Nikšića osvojila je drugo mjesto na konkursu za najbolji dramski tekst u okviru prvog Festivala srednjoškolskog teatra „Dijalog 2020“.

 • 08:22
  31.5.2020.

  Vladan Desnica (1905-1967) je rođen u Zadru u imućnoj i uglednoj porodici. Otac mu je bio čuveni advokat Uroš Desnica. Njegov djed Vladimir Desnica bio je veleposjednik i predsjednik opštine u Obrovcu. Zastupao je nacionalne interese Srba u sjevernoj Dalmaciji.

 • 08:19
  29.5.2020.

  Sajt nekog umjetnika nije ništa novo. Digitalizacija, takođe. Prije desetak godina i više su se vodile suštinske rasprave u modernim teorijama da li će digitalizacija uništiti knjigu, sasvim slično onome da li će televizaja uništiti film, kao nekad da li će pismo uništiti govor... I ništa nije uništilo jedno drugo, ali su se desile revolucionarne stvari. Jedno je drugo ili treće obuzdalo, počinje priču za portal Onogošt o osnivanju svog sata nikšićki scenarista, dramaturg i pjesnik Obrad Nenezić.

 • 19:21
  28.5.2020.

  Bogdan Gajić, učenik prvog razreda matematičkog odjeljenja u Gimnaziji "Stojan Cerović", osvojio je drugo mjesto na takmičenju "Udruženja folklornih ansambala Crne Gore" za literarni rad "Slika moje tradicije".