Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićko pozorište: Predstava „Aveti“

2500_50_large
  • Autor onogost.me
  • 19.05.2016. u 06:29

Na sceni Nikšićkog pozorišta večeras će sa početkom u 20 sati, biti izvedena predstava „Aveti“, koju je po istoimenom djelu Henrika Ibzena režirao Andrej Nosov.  

Riječ je o Ibzenovoj građanskoj drami njegovog srednjeg, naturalističkog perioda, koja se nalazi u temeljima pozorišta prve polovine 20. vijeka. U svojoj srži, to je problemski komad o instituciji braka, o palanci i o poziciji žene u građanskom društvu, žene koja je i dalje potlačena. Predstava "Aveti" predstavlja sublimaciju umjetničkog izraza i tema kojima su se bavile prethodne predstave Nosova, a u kojima dominiraju motivi straha, bijesa, tuge i sveopšteg beznađa. Predstava je postavljena u minimalističkom salonu u kome se tokom jednog dana rješavaju pitanja vezana za prošlost i budućnost ljudi iz (naše) građanske klase koja je mnogo htjela, a malo postigla. Ipak, to nije "britka kritika društva" ili "sveobuhvatna teorija o tome šta ne valja sa nama i kako to treba ispraviti" već prije svega predstava o ljudima koji su se našli prikovani uz zid.

U predstavi igraju Mirjana Karanović, Branko Cvejić, Slobodan Beštić, Milan Marić i Jovana Gavrilović.

Predstava je nastala u koprodukciji Hartefakt fonda, Grad Teatra-Budva, MESS festivala iz Sarajeva i Bitef teatra iz Beograda. Dramaturgiju za predstavu potpisuje Vuk Bošković, scenografiju Mirna Ler, kostime Lejla Hodžić, a scenski pokret Nikola Tomašević.

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci