Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
07:36
2.12.2019.

Nikšićko pozorište: Predstava „Ay, Carmela“

Kultnu predstavu Sarajevskog ratnog teatra „Ay, Carmela“, koja se nalazi na repertoaru 16. „Međunarodnog festivala glumca – Nikšić 2019” gledaoci će imati priliku da pogledaju večeras u 20h u Nikšićkom pozorištu.


Predstava je rađena po tekstu Jose Sanchis Sinisterre, u režiji Roberta Raponje. U predstavi igraju: Selma Alispahić, Dragan Jovičić i Jasenko Pašić.

””Ay, Carmela” je priča o glumačkom i ljubavnom paru (Carmeli i Paulinu), o glumcima, histrionima, zabavljačima, varjetetskim umjetnicima koji su u okolnostima Španskog građanskog rata primorani igrati predstavu kao posljednju milost za vojnike, ratne zarobljenike koje fašisti sjutradan namjeravaju strijeljati. Predstava je intimna i sentimentalna hronika sjećanja te srdačna počast umjetničkoj časti i dostojanstvu, ljudskosti i moralnoj kvaliteti kolektivne antifašističke svijesti.”

Na repertoaru SARTR-a nalazi se od 1999. godine i obilazeći teatarske scene u BiH, ali i na prostoru gotovo cijele Evrope slavi sjajnu partnersku igru Selme Alispahić i Dragana Jovičića koji afirmišu sve vrijednosti glumca, kao i vitalnost i neprolaznost teatraske umjetnosti.

Festival je u organizaciji JU Nikšićko pozorište, a realizuje se u okviru Nikšićke kulturne scene 2019.

Pokrovitelji Festivala su Vlada Crne Gore - Ministarstvo kulture i Opština Nikšić.

Ulaznice možete kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta, Trg Save Kovačevića 5, svakoga dana od 10 do 20 časova.

Cijena ulaznice iznosi 6 eura.

Za sve informacije u vezi predstave i Festivala, kao i za rezervacije ulaznica obratite se na telefon: (040) 213-566 i 068 461-310.

Ostale vijesti iz kategorije