Nikšićko pozorište: Predstava „Bilo jednom u maju“

12190000_1708487732716957_6162366996179195954_n
  • Autor onogost.me
  • 02.11.2015. u 07:17

U okviru  12. Međunarodnog Festivala Glumca večeras će u sali Nikšićkog pozorišta, sa početkom u 20h, biti izvedena predstava „Bilo jednom u maju“, u produkciji Nikšićkog pozorišta, po tekstu Žolta Požgaja, a u adaptaciji i režiji Gorana Bulajića.

Scenografiju u predstavi uradila je mr Anka Gardašević, za kostime se pobrinula mr Jelena Đukanović, a muziku potpisuje nikšićki rok bend “Autogeni trening”.

Žanrovski gledano u pitanju tragikomična pozorišna priča. Riječ je o praizvedbi, koja tretira nemogućnost komunikacije i otuđenost kroz niz od osam dramskih cjelina, koje metaforično čine zapravo jednu cjelinu. Univerzalna životna priča o ženi koja želi ljubav i porodicu, kroz izuzetnu montažu precizno napisanih i mogućih situacija, tipiziranih likova, gradacijom vode priču u globalnu scensku metaforu o otuđenju i “filozofiji slučaja”. Riječ je o tzv. literarnom pozorištu koje hoće glumca i njegov artizam.

U predstavi igraju:

KRISTINA STEVOVIĆ
GORDANA MIĆUNOVIĆ
MILOŠ PEJOVIĆ
STEVAN RADUSINOVIĆ
JOVAN KRIVOKAPIĆ
NIKOLA VASILJEVIĆ
DOBRILO – BOBAN ČVOROVIĆ
NEBOJŠA VULANOVIĆ

Cijena ulaznice iznosi 5 eura.

Cijena paketa ulaznica za sve predstave iznosi 20 eura.

Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta,Trg Save Kovačevića 5, svakog radnog dana od 08 do 20 časova.

Za sve informacije u vezi predstave i Festivala, kao i za rezervacije ulaznica obratite se na telefon: (040) 213-566 i 068 241-701.

Festival je u organizaciji JU “Nikšićko pozorište”, a dio je Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 stižu tri nova filma – komedija „Šape gneva – legenda o Henku“, triler „Trag divljači“ i drama „Amsterdam“.
Dobra vijest stiže iz Uprave za zaštitu kulturnih dobara. Radovi na rekonstrukciji kulturnog dobra Dvorca kralja Nikole biće konačno nastavljeni, saopštio je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević.